Ζιντάν τριετίας και επίσημα στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Η επιστροφή του Ζινεντίν Ζιντάν στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης επικυρώθηκε και τυπικά, με τη διοίκηση της «βασίλισσας» να ανακοινώνει επισήμως την επαναπρόσληψή του.

propoli

Ο παλαίμαχος Γάλλος πρωταθλητής κόσμου υπέγραψε συμβόλαιο ως τον Ιούνιο του 2022, αντικαθιστώντας τον Σαντιάγκο Σολάρι που δεν μακροημέρευσε σε έναν από τους πιο… «ηλεκτρικούς πάγκους» του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Πότε «κάθισε» στον πάγκο της Βασίλισσας

Ο Ζιντάν είχε πρωτοκαθίσει στον πάγκο της «βασίλισσας» τον Ιανουάριο του 2016 παίρνοντας τη θέση του Ράφα Μπενίτεθ και οδήγησε τους «μπλάνκος» σε τρεις συνεχείς τίτλους στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αποχώρησε τον Μάιο του 2018, ελάχιστα ύστερα από τη νίκη επί της Λίβερπουλ στον τελικό του Κιέβου.

Επί ημερών του στο «τιμόνι» του συλλόγου (περίπου 2,5 χρόνια), η Ρεάλ Μαδρίτης εμπλούτισε την τροπαιοθήκη της, εκτός των προαναφερόμενων τίτλων, με δύο Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων, 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, ένα Λιγκ Καπ κι ένα ισπανικό Σούπερ Καπ.

Η ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και του Ζιντάν συμβαδίζουν. Ο ήρωας των «μερένγκες» με το αξέχαστο γκολ στη Γλασκώβη, παρέμεινε συνδεδεμένος με τους «μπλάνκος» και μετά την αποχώρησή του από τα γήπεδα.

Αρχικά ως προπονητής της δεύτερης ομάδας του συλλόγου (Καστίγια), στην οποία παρέμεινε έως τις 4η Ιανουαρίου 2016, όταν και κλήθηκε στην ανδρική ομάδα μετά την απομάκρυνση του Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ζιντάν οδήγησε την Ρεάλ σε 149 αγώνες, με απολογισμό 104 νίκες.

Εκτός από τα τρόπαια, ο Ζιντάν κατέρριψε πολλά ρεκόρ ως τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης. Συγκεκριμένα, κατέχει το καλύτερο ρεκόρ ενός προπονητή στην Ιστορία του συλλόγου για τα πρώτα 70 παιχνίδια (51 νίκες, 14 ισοπαλίες και 5 απώλειες), ενώ η «βασίλισσα» είχε μείνει αήττητη για 40 συνεχείς αγώνες

Loading