Η εκτυφλωτική λάμψη του Ντρέσελ και η δικαίωση του Γκολομέεβ

ροη

propoli

Ιστορική για την ελληνική κολύμβηση ήταν η 27η Ιουλίου 2019, με τον Κριστάν Γκολομέεβ να κατακτά τη δεύτερη θέση των 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού.

Έλληνας αθλητής με παγκόσμιο μετάλλιο

Γίνεται ο δεύτερος Έλληνας αθλητής με παγκόσμιο μετάλλιο, μετά το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο, το 2005 στο Μόντρεαλ.

Ο 26χρονος πρωταθλητής τερμάτισε πίσω μόνο από τον ασυναγώνιστο Κάλεμπ Ντρέσελ, ο οποίος μέσα σε περίπου δύο ώρες πήρε τρία χρυσά μετάλλια.

Σε μία ημέρα όπου οι ΗΠΑ κυριάρχησαν (για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση), καθώς επικράτησαν στους πέντε από τους έξι τελικούς του προγράμματος.

Η Ελλάδα είχε ακόμη μία επιτυχία σήμερα (27/7), καθώς ο Απόστολος Χρήστου κατάφερε να προκριθεί στον αυριανό (28/7) τελικό των 50μ. ύπτιο, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έλεγε εδώ και καιρό ότι στόχος του στη Γκουανγκζού ήταν να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Έχοντας περάσει με την τέταρτη επίδοση των ημιτελικών και χωρίς να έχει ακόμη πιάσει το χρόνο του, ήταν εμφανές ότι είχε ρεαλιστικές ελπίδες.

Ο τελικός των 50μ. ελεύθερο πήγε όπως αναμενόταν, δηλαδή με τον Κάλεμπ Ντρέσελ να ξεχωρίζει και τους υπόλοιπους κοντά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κυνήγησε από την αρχή τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φράτους, που βρισκόταν στη διπλανή διαδρομή, και τον έφτασε στον τερματισμό.

Οι δύο κολυμβητές κάνουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο (21.45) και  μοιράζονται το ασημένιο μετάλλιο, αφού κανείς από τους υπόλοιπους δεν μπόρεσε να «κατέβει» το 21.50.

Το ορφανό παιδί από τη Βουλγαρία, που μεγάλωσε στην Ελλάδα και εξελίχθηκε σε έναν από τους ταχύτερους κολυμβητές του κόσμου.

Έφτασε σήμερα στο απόγειο της καριέρας του, αλλά δεν σταματάει εκεί και ήδη βλέπει μπροστά, στην πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Χρυσές» οι ΗΠΑ στο μικτό 4Χ100μ. με παγκόσμιο ρεκόρ

Η Λεντέκι τον τίτλο για 4η φορά στα 800μ. ελεύθερο  

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading