Η Τίτμους νίκησε τη Λεντέκι, ο Σουν Γιανγκ κερδίζει και ο Πίτι συνεχίζει να σπάει ρεκόρ

Τίτμους νίκησε Λεντέκι, Σουν Γιανγκ. Από το 2012, όταν σε ηλικία μόλις 15 ετών εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800μ. ελεύθερο, η Κέιτι Λεντέ…. Τίτμους νίκησε Λεντέκι, Σουν Γιανγκ. Από το 2012, όταν σε ηλικία μόλις 15 ετών εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800μ. ελεύθερο, η Κέιτι Λεντέ…. ροη

propoli
Από το 2012, όταν σε ηλικία μόλις 15 ετών εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800μ. ελεύθερο, η Κέιτι Λεντέκι έμοιαζε ανίκητη. Κ

αι ουσιαστικά ήταν ανίκητη, έστω κι αν το 2017 στη Βουδαπέστη έχασε από τη Φεντερίκα Πελεγκρίνι στα 200μ., αγώνισμα που ίσως δεν της ταιριάζει τόσο πολύ. Στις αποστάσεις από τα 400μ. και πάνω, η Αμερικανίδα συνήθως… κολυμπούσε μόνη της και με μόνο αντίπαλο το χρονόμετρο.

Όλα αυτά, μέχρι τη σημερινή (21/7) πρεμιέρα των αγωνισμάτων κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού.

Η 19χρονη Αυστραλή Αριάρνε Τίτμους έδειχνε από το ξεκίνημα της σεζόν ότι είναι σε θέση να απειλήσει την «παντοκρατορία» της Λεντέκι στα 400μ. ελεύθερο, αλλά ελάχιστοι πίστευαν ότι θα μπορούσε όντως να τα καταφέρει, τουλάχιστον φέτος.

Για 350μ., παρά την πίεση της αντιπάλου της, η Αμερικανίδα έδειχνε να αντέχει, όμως στο τελευταίο 50άρι του τελικού η Τίτμους ήταν ασυγκράτητη. Όχι απλώς προσπέρασε την κάτοχο του τίτλου, αλλά την άφησε πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω της και τερμάτισε θριαμβεύτρια σε 3:58.76 (έναντι 3:59.97 της Αμερικανίδας), πέτυχε ρεκόρ Ωκεανίας και έγινε η πρώτη αθλήτρια από την Αυστραλία που κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο στο αγώνισμα αυτό, μετά την Τρέισι Γουίκχαμ το μακρινό 1978.

Την τρίτη θέση πήρε η Αμερικανίδα Λία Σμιθ (που ήταν δεύτερη στη Βουδαπέστη) με 4:01.29, μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από την 18χρονη Ουγγαρέζα Αϊνα Κέσελι….

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Από το 2012, όταν σε ηλικία μόλις 15 ετών εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800μ. ελεύθερο, η Κέιτι Λεντέκι έμοιαζε ανίκητη. Και ουσιαστικά ήταν ανίκητη, έστω κι αν το 2017 στη Βουδαπέστη έχασε από τη Φεντερίκα Πελεγκρίνι στα 200μ., αγώνισμα που ίσως δεν της ταιριάζει τόσο πολύ. Στις αποστάσεις από τα 400μ. και πάνω, η Αμερικανίδα συνήθως… κολυμπούσε μόνη της και με μόνο αντίπαλο το χρονόμετρο.

Όλα αυτά, μέχρι τη σημερινή (21/7) πρεμιέρα των αγωνισμάτων κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού. Η 19χρονη Αυστραλή Αριάρνε Τίτμους έδειχνε από το ξεκίνημα της σεζόν ότι είναι σε θέση να απειλήσει την «παντοκρατορία» της Λεντέκι στα 400μ. ελεύθερο, αλλά ελάχιστοι πίστευαν ότι θα μπορούσε όντως να τα καταφέρει, τουλάχιστον φέτος.
Για 350μ., παρά την πίεση της αντιπάλου της, η Αμερικανίδα έδειχνε να αντέχει, όμως στο τελευταίο 50άρι του τελικού η Τίτμους ήταν ασυγκράτητη. Όχι απλώς προσπέρασε την κάτοχο του τίτλου, αλλά την άφησε πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω της και τερμάτισε θριαμβεύτρια σε 3:58.76 (έναντι 3:59.97 της Αμερικανίδας), πέτυχε ρεκόρ Ωκεανίας και έγινε η πρώτη αθλήτρια από την Αυστραλία που κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο στο αγώνισμα αυτό, μετά την Τρέισι Γουίκχαμ το μακρινό 1978. Την τρίτη θέση πήρε η Αμερικανίδα Λία Σμιθ (που ήταν δεύτερη στη Βουδαπέστη) με 4:01.29, μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από την 18χρονη Ουγγαρέζα Αϊνα Κέσελι….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Άνταμ Πίτι στα 100μ. πρόσθιο (56.88) πέτυχε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ στην Γκουανγκζού!

Loading