Η Τουρκία φιλοδοξεί να φιλοξενήσει το EURO 2024

Η Τουρκία ελπίζει να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2024, με τον άλλον «μνηστήρα» να είναι η χώρα της Γερμανίας.

propoli

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα συναντηθεί στη Νιόν της Ελβετίας στις 27 Σεπτεμβρίου για να επιλέξει τον οικοδεσπότη του EURO 2024, μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας.

«Ελπίζουμε να φιλοξενήσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν. Ο Ντεμιρορέν τόνισε επίσης τη στρατηγική θέση της Τουρκίας, που συνδέει τις ηπείρους και τους νέους ανθρώπους, μαζί με το σύγχρονο σύστημα μεταφορών, τα γήπεδα και τις αθλητικές επενδύσεις.

Τι είπε η UEFA για την Τουρκία

Η UEFA επιβεβαίωσε επίσης ότι η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει επενδύσει πολλούς πόρους στην προσφορά της για να φιλοξενήσει το τουρνουά. Στο πλαίσιο της προσφοράς, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας θα προωθήσει τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης και της Αττάλειας.

«Πολλά νέα γήπεδα έχουν χτιστεί στην Τουρκία και τα γήπεδα της Γερμανίας είναι παλιά και καταρρέουν», ανέφερε σε δηλώσεις του το υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι η χώρα είναι «καλά προετοιμασμένη».

Η κοσμοπολίτικη πόλη της Κωνσταντινούπολης με τα δύο γήπεδα και τα νέα αεροδρόμια – για ταξίδια από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική – είναι η κορυφαία επιλογή.

Η Γερμανία φιλοξένησε το τουρνουά νωρίτερα, αλλά αν η Τουρκία υποδεχθεί αυτή τη φορά τη διοργάνωση, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα φτάσει πέρα από την Ευρώπη, ανέφερε η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Να σημειωθεί ότι ο τελικός του UEFA Champions League το 2020 θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο «Ατατούρκ», της Κωνσταντινούπολης.

Loading