Η Τραμπζονσπόρ δεν θα τα χάνει…

Η ΑΕΚ είχε την τύχη να δεχτεί μόνο ένα γκολ από την Κραϊόβα κι αυτό όταν η πρόκριση είχε κριθεί. Με βάση την εικόνα των δύο παιχνιδιών, ήταν αφύσικο το γεγονός ότι κράτησε ανέπαφη την εστία της για 152 λεπτά, 90΄ στο «Ιον Ομπλεμένκο» και 62΄ στο ΟΑΚΑ. Μέχρι τότε, το συνολικό σκορ ήταν 3-0 και οι Ρουμάνοι είχαν χάσει… ένα τσουβάλι γκολ.

Το 2-0 του πρώτου αγώνα ήταν υπεραρκετό για να «κλειδώσει» την πρόκριση στα play off του Europa League, οι παίκτες του Καρντόσο έπαιξαν όσο χρειάστηκε στη ρεβάνς και πέτυχαν το στόχο τους. Όμως, χτύπησε δυνατή καμπάνα και δεν ήταν λόγω Δεκαπενταύγουστου…

propoli

Οι παίκτες της ρουμανικής ομάδας έχασαν ευκαιρίες που δεν… χάνονται. Το «μηδέν» παθητικό σε 152 λεπτά ήταν ιδιαίτερα κολακευτικό για την ΑΕΚ και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την ανασταλτική της λειτουργία. Ακολουθεί η Τραμπζονσπόρ με παίκτες πολύ ανώτερους και αποτελεσματικούς από αυτούς της Κραϊόβα.

Είναι βέβαιο ότι εάν οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάσουν την ίδια αμυντική συμπεριφορά στις 22 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, οι ποδοσφαιριστές της τουρκικής ομάδας δεν πρόκειται να χάσουν αυτές τις ευκαιρίες. Ούτε ασφαλώς ο Καρντόσο να ελπίζει ότι η δική του ομάδα θα έχει προλάβει να βάλει τρία, πριν αρχίσει να δέχεται! Και θα μπορούσε να έχει δεχτεί περισσότερα, αφού οι Ρουμάνοι απείλησαν άμεσα και μετά το 1-1.

Αυτό που έλειπε από τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν την εφετινή ΑΕΚ, ήταν το build up από τον τερματοφύλακα. Διαβασμένος ο προπονητής της Κραϊόβα, πίεσε πολύ την πρώτη πάσα του Μπάρκα, ο Καρντόσο δεν παρουσίασε εναλλακτικό πλάνο και η Ενωση εγκλωβίστηκε, ειδικά μετά την έξοδο του Λιβάγια.

Είναι δεδομένο ότι ο τεχνικός της Τραμπζονσπόρ, Ουνάλ Καραμάν θα έχει μάθει… απ΄έξω τους δύο αγώνες της ΑΕΚ με την Κραϊόβα, θα έχει εντοπίσει τις συγκεκριμένες αδυναμίες και εκεί θα χτυπήσει. Έναν και μοναδικό δρόμο έχει ο «Δικέφαλος». Να μεταμορφωθεί στο ανασταλτικό μέρος του παιχνιδιού. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τραμπζονσπόρ στο δρόμο της ΑΕΚ

Πρόκριση με… καρδιοχτύπι για την ΑΕΚ

Καρντόσο: «Πολύ πιο δύσκολα με Τραμπζονσπόρ»

Παπούρα: «Επρεπε να βάλουμε τέσσερα γκολ»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading