Ισλανδία – Κροατία: Αδιάφοροι οι Κροάτες

Ο αγώνας Ισλανδία – Κροατία είναι ο δεύτερος στο μεγάλο βαθμολογικό και… ψυχεδελικό θρίλερ του ομίλου της Αργεντινής.

propoli

Στις τάξεις της Αργεντινής επικρατεί ένας πανικός, αλλά αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε στην ανάλυση του αγώνα Αργεντινή – Νιγηρία.

Ο αγώνας Ισλανδία – Κροατία θα διεξαχθεί στο Ροστόφ και θα είναι πολύ οικεία έδρα για τους Ισλανδούς διεθνείς Ράγκναρ Σίγκουρτσον, Μπιόρν Σιγκούρνταρσον και Σβερίρ Ίνγκι Ίνγκασον, που αγωνίζονται στην τοπική ομάδα.

Ο προπονητής των Ισλανδών, Χέιμιρ Χάλγκριμσον, μίλησε για «ένα ζευγάρι σε διάσταση». Όσοι δεν καταλάβατε, αυτό είναι η Κροατία με την Ισλανδία, οι οποίες έχουν βρεθεί αντίπαλοι τέσσερις φορές σε τέσσερα χρόνια. Οι Ισλανδοί είχαν δώσει φιλικό με τους Κροάτες και μετέπειτα βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο της προκριματικής διαδικασίας της Ευρώπης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

Η Ισλανδία είχε παίξει καλό ποδόσφαιρο τότε. Είχε κερδίσει με 1-0 στο Ρέικιαβικ, αλλά είχε χάσει με 2-0 στην Κροατία. Στις άλλες δύο φορές που φιλοξενήθηκε σε κροατικό έδαφος, ηττήθηκε επίσης: 4-0 και 2-0.

Αυτή τη φορά, στο ουδέτερο ρωσικό έδαφος, η Ισλανδία χρειάζεται τη νίκη επί της Κροατίας και παράλληλα, να μην κερδίσει η Αργεντινή με πολλά γκολ τη Νιγηρία, ώστε να προκριθεί εκείνη στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Η Ισλανδία θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει την Κροατία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Κροατών, Ζλάτκο Ντάλιτς, δήλωσε ευθαρσώς ότι θα ξεκουράσει αρκετούς βασικούς παίκτες. Κυνικός καθώς είναι ο Ντάλιτς, λίγο έλειψε να μας αποκαλύψει και τις απόκρυφες σκέψεις του για το ματς, ότι δηλαδή θα προτιμούσε να βοηθήσει να αποκλειστεί τώρα η Αργεντινή, πριν το «πληγωμένο θηρίο» συνέλθει…

Αλλά, από την άλλη, πόση ταπείνωση αντέχει να νιώσει η Κροατία; Πρέπει να χάσει τουλάχιστον με δύο γκολ διαφορά, μετά την απροσδόκητη ήττα των Ισλανδών από τη Νιγηρία. Αν ο Γκίλφι Σίγκουρτσον δεν είχε σπαταλήσει το κερδισμένο πέναλτι της ομάδας του, ίσως να ήταν πιο εύκολα τα πράγματα…

Πάντως, το μεγάλο πρόβλημα της Ισλανδίας είναι να κάνει παιχνίδι. Δυσκολεύεται η Ισλανδία τόσο να παράγει φάσεις, όσο και να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής και πρωτοβουλίας! Κι επίσης, ικανός για το σκοράρισμα μέχρι στιγμής έχει δείξει μόνο ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Πόσα γκολ δηλαδή μπορεί να πετύχει η Ισλανδία;

Η Κροατία θα αφήσει σίγουρα εκτός ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη μία κίτρινη κάρτα, δηλαδή τους Ράκιτις και Μάντζουκιτς, αλλά, παράλληλα, ο Ζλάτκο Ντάλιτς δήλωσε ότι θα τον ενδιέφερε να κερδίσει τον όμιλο. Προφανώς, θα θέλει να αποφύγει τη Γαλλία.

Προτάσεις:

Ισλανδία – Κροατία Over 2,5 Goals
Ισλανδία – Κροατία Goal/Goal

Πηγή: Bet3.gr

Loading