Ισπανία: «Πόλεμος» για τη διεξαγωγή αγώνα στις ΗΠΑ

Το ενδεχόμενο της απεργίας σκέφτονται οι ποδοσφαιριστής στην Ισπανία, αν δεν εισακουστεί ο προβληματισμός τους για τη συμφωνία διεξαγωγής ενός αγώνα πρωταθλήματος στις ΗΠΑ.

propoli

Η διοργανώτρια αρχή (La Liga) του ισπανικού πρωταθλήματος και η Relevent, μια πολυεθνική εταιρία ψυχαγωγίας που στοχεύει στην προώθηση του ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, υπέγραψαν συμφωνία για διεξαγωγή (αρχικά) ενός παιχνιδιού στη Βόρεια Αμερική. Η Ένωση των Ισπανών ποδοσφαιριστών (AFE) δήλωσε όμως ομόφωνα αντίθετη στα σχέδια της La Liga.

Οι αρχηγοί και οι δέυτεροι αρχηγοί, που αντιπροσωπεύουν τις 20 ομάδες στο πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένων των Σέρχιο Μπουσκέτς της Μπαρτσελόνα και Σέρχιο Ράμος της Ρεάλ Μαδρίτης, σε συνάντηση στη Μαδρίτη ζήτησαν από τον πρόεδρο της AFE, Νταβίντ Αγκάνθο, να απαντήσει σε όσα έχουν συμβεί.

«Οι παίκτες είναι ομόφωνα εναντίον αυτού που θέλει η Laliga, κανείς δεν τάσσεται υπέρ», δήλωσε ο Aγκάνθο σε συνέντευξη Τύπου. «Υπάρχουν κάποιες ομάδες που είναι υπέρ και άλλες εναντίον, αλλά μιλάω εξ ονόματος των ποδοσφαιριστών».

Ο Aγκάνθο, ο οποίος έγινε πρόεδρος της Ένωσης όταν ο Λουίς Ρουμπιάλες άφησε τη θέση για να γίνει πρόεδρος της Ομοσπονδίας, δεν απέκλεισε απεργία των ποδοσφαιριστών αν δεν ακουστούν οι ανησυχίες τους. Εκπρόσωπος της La Liga δήλωσε ότι «θα υπάρξει συνάντηση με την AFE για να συζητηθούν τα σχέδια».

Loading