«Καμικάζι» Ιάπωνες, λύγισαν 2-1 την Κολομβία

Σπουδαία νίκη που τη βάζει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέτυχε η Ιαπωνία, που κέρδισε σήμερα το απόγευμα με 2-1 την Κολομβία.  

propoli

«Κλειδί» για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν η αποβολή του Σάντσες μόλις στο 3ο λεπτό για χέρι-πέναλτι, το οποίο εν συνεχεία εκτέλεσε εύστοχα ο Καγκάβα για να πετύχει το 0-1.

Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα οι Λατινοαμερικάνοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 στο 38’ με όμορφη εκτέλεσε φάουλ του Κιντέρο.

Την «εκτέλεσε» ο Οσάκο

Η Ιαπωνία, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω, μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος κλείνοντας την Κολομβία στα καρέ της.

Στο 54′ μάλιστα ο Οσάκο τροφοδοτήθηκε ωραία από τον Καγκάβα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πλάγια μέσα από την περιοχή σταμάτησε σωτήρια ο Οσπίνα. Τρία λεπτά αργότερο ο Κολομβιανός γκολκίπερ είπε «όχι» και στο πλασέ του Ινούι αποκρούοντας και αυτήν την προσπάθεια των Ιαπώνων.

Η τρίτη όμως ήταν και η… φαρμακερή, μιας και στο 73’ ο Οσάκο κέρδισε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Χόντα και πέτυχε το τελικό 2-1 για τους «σαμουράι».

Οι συνθέσεις:

Κολομβία: Οσπίνα, Μουρίγιο, Αρίας, Μοχίκα, Ντ. Σάντσες, Σ. Σάντσες, Κουαδράδο (Μπάριος 31′), Λέρμα, Κιντέρο (Χάμες Ροδρίγκες 59′), Φαλκάο, Ισκέρδο (Μπάκα 70′)

Ιαπωνία: Καβασίμα, Σότζι, Ναγκατόμο, Σακάι, Γιοσίντα, Σιμπασάκι (Γιαμαγκούτσι 80′), Χαραγκούτσι, Καγκάβα (Χόντα 70′), Ινούι, Χασέμπε, Οσάκο (Οκαζάκι 85′)

 

 

Loading