Κινδυνεύει με πρόστιμο ο Ολυμπιακός για τα καπνογόνα

Με βαρύ πρόστιμο κινδυνεύει ο Ολυμπιακός για τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί του στο ξεκίνημα, αλλά και κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

propoli

Τα γεγονότα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχαν ως συνέπεια να καθυστερήσει επτά λεπτά η έναρξη του αγώνα της 5ης αγωνιστικής της Super League που ήταν προγραμματισμένη για τις 20:30.

Στο β΄ μέρος (76΄) διακόπηκε για περίπου 5 λεπτά για τον ίδιο ακριβώς λόγο (αποπνικτική ατμόσφαιρα).

Τιμωρία αλλά μόνο με την επιβολή προστίμου

Με βάση τον κανονισμό οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν μόνο με πρόστιμο και όχι με τιμωρία της έδρας τους. Όπως αναφέρεται στον πειθαρχικό κώδικα, δεν προβλέπεται διακοπή αγώνα όσες φορές και να σταματήσει προσωρινά ένα παιχνίδι από άναμμα πυρσών ή καπνογόνων στις εξέδρες, όμως μια ομάδα κινδυνεύει με τιμωρία 1 ή 2 αγωνιστικών  την τρίτη φορά που θα τιμωρηθεί για το συγκεκριμένο αδίκημα σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 2 του πειθαρχικού κώδικα.

«Σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτος), τα όρια της ως άνω χρηματικής ποινής τριπλασιάζονται και δύναται αναλόγως της εντάσεως και της βαρύτητας των περιστατικών να επιβληθεί ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής, έως δύο (2) αγωνιστικές, εφόσον οι ρίψεις προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή του αγώνα», αναφέρει η παράγραφος 2γ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ για είσοδο των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να πανηγυρίσουν το γκολ του Νάτχο στο 92′ του αγώνα της 3ης αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης.

 

Loading