INTIME

Κωπηλασία: Δεύτεροι στον κόσμο Μαρόκος – Παπακωνσταντίνου

Το αργυρό μετάλλιο άνευ πηλαδιούχου ελαφρών βαρών στην κωπηλασία κατέκτησαν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος, στην 6η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Φιλιππούπολη.

propoli

Το ελληνικό δίδυμο, που είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του Μπρεστ για αθλητές κάτω των 23, πήρε τη 2η θέση στον τελικό του Παγκοσμίου, με χρόνο 6:41.48, πίσω από την Ιταλία που πήρε το χρυσό με 6:38.55 και μπροστά από τις ΗΠΑ που κατέκτησαν το χάλκινο με 6:56.99.

«Είχαμε κατακτήσει τη 2η θέση στο παγκόσμιο U23 στο Πόζναν και θέλαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Στο ξεκίνημα πήραμε την πρωτοπορία, αλλά η Ιταλία έδειξε πολύ δυνατή και στο τέλος δεν είχαμε άλλες δυνάμεις να καταθέσουμε», δήλωσε ο Γιάννης Μαρόκος

Εκτός τελικού Νικολαΐδου – Ασουμανάκη

Εκτός μεγάλου τελικού έμεινε το διπλό σκιφ γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαΐδου – Σοφία Ασουμανάκη. Το ελληνικό δίδυμο πήρε την 6η θέση στον ημιτελικό, τερματίζοντας σε 7:09.20, και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό του αγωνίσματος.

Το αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών με τους Ντούσκο – Στεργιάκα πήρε την 1η θέση στον ημιτελικό Γ-Δ, με χρόνο 6:28.40, και θα αγωνιστεί στον τελικό Γ΄, την Κυριακή το πρωί, για μια θέση από 13-18.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί ο τελικός Δ’ για το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών, όπου οι Γκαϊδατζής – Νικολαϊδης θα διεκδικήσουν μια θέση από 19-25.

Loading