Λουτσέσκου: «Να δώσουμε τα πάντα κόντρα στη Βασιλεία»

Ο ΠΑΟΚ μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη «μάχη» με τη Βασιλεία, για τα προκριματικά του Champions League, και ο Ραζβάν Λουτσέκου δηλώνει πως οι παίκτες του θα πρέπει να δώσουν τα πάντα για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ελβετικής ομάδας.

propoli

Παράλληλα, ο προπονητής του «Δικεφάλου» μίλησε στη συνέντευξη Τύπου και για το πολυσυζητημένο θέμα των μεταγραφών, τους παίκτες που δεν ήρθαν ακόμη και εκείνους που χρειάζεται να αποκτηθούν.

Αναλυτικά όσα είπε o Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για την πρεμιέρα με τους Ελβετούς και την εμπειρία τους:

«Έχει μια μεγάλη εμπειρία και χωρίς να έχει σημασία η κατάστασή της. Τα παιχνίδια γίνονται αυτομάτως δύσκολα. Είναι τεράστια η δική μας θέληση να παλέψουμε και να πάρουμε την πρόκριση. Είμαστε έτοιμοι, είχαμε πολύ χρόνο να σκεφτούμε και το αυριανό ματς και το δεύτερο στη Ελβετία. Πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασία, έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία, δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να εκμεταλλευτούν τα δυνατά τους σημασία».

Για το αν έχει καταλήξει στην 11άδα:

«Είναι φυσιολογικό να έχω καταλήξει. Αλλά μία πρόκριση δεν κρίνεται από τους έντεκα που θα ξεκινήσουν, αλλά από όλο το σύνολο. Θα είναι σημαντικό το πώς θα μπουν οι παίκτες που θα μπουν αλλαγή και θα είναι, επίσης, σημαντικό ποιοι θα παίξουν την επόμενη εβδομάδα στη Βασιλεία, λαμβάνοντας υπόψη και το αυριανό σκορ. Θα είναι σημαντική και η στρατηγική, αν θα πρέπει να αλλάξουμε κάποιον αύριο ή στο επόμενο παιχνίδι».

Για τη μέχρι τώρα εικόνα της Βασιλείας:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να αναλύσουμε τα δεδομένα της ομάδας. Είχαν κάποιες ήττες, δεν ξεκίνησαν καλά στο πρωτάθλημα, αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διαφορετική διοργάνωση, που μπορεί να δώσει επιπλέον κίνητρο σε κάθε παίκτη. Θα πρέπει να έχουμε σεβασμό για τον αντίπαλό μας, αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να έχουμε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση για την ποιότητά μας και για τη δυναμική του συνόλου μας».

Για το αν ο ίδιος κοιμάται καλά τα βράδια ενόψει της Βασιλείας με αφορμή τις δηλώσεις του αντίπαλου προπονητή της, ότι του προκαλούν άγχος τα ματς με τον ΠΑΟΚ:

«Δεν κοιμάμαι, όχι λόγω πίεσης, αλλά λόγω της τεράστιας θέλησης να προκριθούμε και να παίξουμε στους ομίλους του Champions League. Έχω μια αίσθηση ότι ο καθένας στην ομάδα περιμένει με ανυπομονησία αυτό το παιχνίδι, γιατί είναι μια τεράστια ευκαιρία για τον καθένα να μπορεί να παίξει τέτοια παιχνίδια. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι θέμα πίεσης».

Για το δώρο με το οποίο θα ισοδυναμούσε η πρόκριση στους ομίλους και την μπάλα με πολύτιμες πέτρες που πήρε από τον Ιβάν Σαββίδη:

«Ήταν μια τεράστια απόλαυση. Ένιωσα πολύ όμορφα, γιατί ένιωσα την εκτίμηση προς το πρόσωπό μου. Αυτή η μπάλα ανήκει σε όλο το προσωπικό. Την πήρα το Σάββατο και κάθε λεπτό που περνάει, έχω ένα πολύ παράξενο συναίσθημα. Και τώρα λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να πάμε ακόμα καλύτερα. Γιατί όταν ο κόσμος περιμένει πολλά από σένα πρέπει ν’ ανταποδώσεις αυτό το συναίσθημα».

Για την υπόσχεση Σαββίδη για απεριόριστο μπάτζετ και αν πήρε τις μεταγραφές που ήθελε:

«Υπάρχει μία στρατηγική που έχουμε θέσει αμέσως μετά το κύπελλο. Η ομάδα και η διοίκηση δουλεύουν ακριβώς αυτά που έχουμε ζητήσει. Κάποιες φορές θέλεις να κρατήσει ολόκληρη την ομάδα, αλλά ξαφνικά εμφανίζεται μία καλύτερη πρόταση. Οπότε προχωράμε με βάση αυτό. Το πιο σημαντικό οι άνθρωποι που είμαστε εδώ να στηρίξουμε τους παίκτες που ήρθαν για να μυηθούν στη φιλοσοφία μας και να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ανά πάσα στιγμή στο παιχνίδι ό,τι καλύτερο. Αν έχουμε αυτήν την στάση, τότε θα είμαστε σίγουρα επιτυχημένοι. Τώρα, αν θα παίξουμε καλύτερα ή λιγότερο εντυπωσιακά σε σχέση με πέρυσι, δεν το ξέρω. Όμως, αν έχουμε τις αντιδράσεις και την επιθετικότητα, θα είμαστε αυτοί που πρέπει».

Για το αν θα παρουσιάσει γρήγορα μια καλοκουρδισμένη μηχανή:

«Ο κάθε προπονητής θα σας πει πως χρειάζεται χρόνος. Αλλά προηγουμένως είπα ότι πολλά πράγματα αλλάζουν στο ποδόσφαιρο μέρα με τη μέρα. Η Βασιλεία ξέρει πώς να προκρίνεται, πώς να παίζει στους ομίλους. Και εμείς είμαστε εξίσου καλή ομάδα».

Για το ότι ο κόσμος περίμενε 1-2 μεγάλες μεταγραφές και δεν έχουν γίνει ακόμα:

«Θέλαμε να έχουμε τις επιλογές μας στο βασικό στάδιο, αλλά προκύπτουν πράγματα. Κάποιοι ήταν πιο ακριβοί, κάποιοι είχαν άλλες προτάσεις, κάποιοι δεν ήθελαν να έρθουν. Την ίδια στιγμή θέλαμε να κρατήσουμε τη συνοχή του συνόλου και τη χημεία μεταξύ των παικτών, και έτσι έχουμε δύο κομμάτια, τις μεταγραφές και τη συνοχή του συνόλου. Θέλουμε έναν παίκτη στο αριστερό άκρο της άμυνας και έναν επιθετικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπουν στους αρχικούς έντεκα από την πρώτη στιγμή που θα έρθουν. Αλλά σίγουρα για τη μακριά σεζόν που θα έχουμε, οι παίκτες αυτοί θα βοηθήσουν. Ίσως να φέρουμε και έναν παίκτη με πολύ υψηλότερο επίπεδο».

Για την εικόνα που θα παρουσιάσει αύριο ο ΠΑΟΚ και σε τι ποσοστό θα μοιάζει με την ολοκληρωτική:

«Νομίζω ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ποσοστό. Οι περισσότερες ομάδες δεν είναι έτοιμες, αλλά υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που θα κρίνουν το αυριανό αποτέλεσμα».

Για το ποιο είναι το ποσοστό πρόκρισης που δίνει στην ομάδα του: «Είπα και πριν ότι δεν θέλω να μιλήσω για ποσοστά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι αύριο και συγκεντρωμένοι, με τεράστια θέληση. Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια που σε οδηγούν να δώσεις τα πάντα».

Loading