Λύτρωση για τη Βραζιλία στις καθυστερήσεις (vd)

Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα η Βραζιλία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Κόστα Ρίκα με 2-0 και να πετύχει την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ.

propoli

Η «σελεσάο» ήταν κάκιστη στο πρώτο ημίχρονο όταν και απείλησε ελάχιστα την αντίπαλό της. Ο Νεϊμάρ στο 27’ και ο Μαρσέλο στο 40’ σπατάλησαν τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πεντάκις Πρωταθλήτρια κόσμου εισήλθε… μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Από το πρώτο λεπτό «έπνιξε» την Κόστα Ρίκα, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς στο 49΄να σημαδεύει το δοκάρι.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Νάβας, με τον γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης να αποδεικνύεται ανίκητος με μία σειρά εντυπωσιακών επεμβάσεων.

Πεντάλεπτη υπόθεση

Ό,τι όμως κατάφερε για 91 ολόκληρα λεπτά δεν μπόρεσε να το κρατήσει στο εξάλεπτο των καθυστερήσεων.

Στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Κουτίνιο με σουτ άνοιξε το σκορ για το 1-0 και έξι λεπτά αργότερα ο Νεϊμάρ μετά από γύρισμα του Ντάγκλας Κόστα πέτυχε το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Μαρσέλο, Φάγκνερ, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Καζεμίρο, Παουλίνιο (68’Φιρμίνο), Γουίλιαν (46’Ντόουγκλας Κόστα), Κοουτίνιο, Νεϊμάρ, Ζέσους (92’Φερναντίνιο).

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Οβιέδο, Ακόστα, Γκονσάλες, Μπόρχες, Γκαμπόα (75’Κάλβο), Γκουσμάν (83’Τεχέδα), Ντουάρτε, Μπράιαν, Βενέγκας, Ουρένια (54’Μπολάνιος)

https://www.youtube.com/watch?v=_QntLyId5lc

Loading