Ντέρμπι «δικεφάλων» στη Super League

Του Μάκη Ιωαννίδη
Με το μεγάλο ντέρμπι  των δικεφάλων ΑΕΚ–ΠΑΟΚ συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Super League, με το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης αναμέτρησης να κρίνει σε μεγάλο βαθμό ακόμα και τον  τίτλο του πρωταθλητή. Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός θα έχει εύκολο έργο κόντρα στον Πανιώνιο, στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».

propoli

ΑΡΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Στην έδρα του ο Άρης έχει πετύχει τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και τρεις φορές ηττήθηκε. Έχει σκοράρει δέκα γκολ στο «Κλεάνθης Βικελιδης» και δέχτηκε έξι. Για την ιστορία, δεν έχει νικήσει τους Ηπειρώτες στους τελευταίους τρεις αγώνες στο γήπεδο του (δυο ισοπαλίες και μια ήττα). Ο ΠΑΣ έχασε δύσκολα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 2-1. Εκτός έδρας έχει μια νίκη και οκτώ ήττες, καταγράφοντας μια από τις χειρότερες επιδόσεις της κατηγορίας. Η επιλογή μπορεί να είναι: Νίκη για τον Άρη.

ΟΦΗ-ΞΑΝΘΗ

Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ έχει σημειώσει τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Ναι μεν σκοράρει, αλλά δέχεται και εύκολα γκολ. Η Ξάνθη, μακριά από την έδρα της, έχει δυο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Δεν έχει όμως νίκη στους τελευταίους πέντε αγώνες μακριά από το γήπεδο της. Η επιλογή μπορεί να είναι: OVER 2.5 ΓΚΟΛ.

ΛΑΜΙΑ- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Τρεις νίκες στη σειρά μετρά η Λαμία που επικράτησε με 2-1 και του Απόλλωνα Σμύρνης. Στην έδρα της έχει απολογισμό τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δυο ήττες με τέρματα 9-9. Ο Παναιτωλικός ηττήθηκε στο γήπεδο του από τον Παναθηναϊκό με 0-1 και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη πεντάδα που οδηγεί στην Ευρώπη. Εκτός έδρας έχει δυο νίκες, δυο ισοπαλίες και πέντε ήττες. Η επιλογή μπορεί να είναι: Ισοπαλία.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Απεγνωσμένα βαθμούς που θα τον κρατήσουν στη Super League αναζητά ο Λεβαδειακός, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0. Στη Βοιωτία έχει τρείς νίκες, μια ισοπαλία και πέντε ήττες. Ο Παναθηναϊκός «απέδρασε» νικηφόρα από το Αγρίνιο με 0-1. Εκτός έδρας ο απολογισμός του είναι τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Η επιλογή μπορεί να είναι: Goal/goal.

ΛΑΡΙΣΑ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Μετά την ήττα με 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» η Λάρισα θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Ο Ατρόμητος δεν νιώθει πλέον άνετα στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και αναζητά βαθμούς που θα τον διατηρήσουν σε τροχιά Ευρώπης. Στη Λάρισα οι γηπεδούχοι έχουν τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δυο ήττες. Ο Ατρόμητος, από την μεριά του, μακριά από το Περιστέρι, έχει τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Δεν έχει νίκη πάντως στους τελευταίους τέσσερις αγώνες μακριά από την έδρα του. Η επιλογή μπορεί να είναι: OVER 2.5 ΓΚΟΛ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Απόλλωνας Σμύρνης θεωρείται πλέον καταδικασμένος σε υποβιβασμό. Παρόλα αυτά παλεύει κάθε αναμέτρηση. Μεσοβδόμαδα ηττήθηκε με 2-1 από τη Λαμία. Στη Ριζούπολη έχει μια νίκη, δυο ισοπαλίες και πέντε ήττες. Δυσκολεύεται σημαντικά να σκοράρει (4 γκολ εντός). Ο Αστέρας έχασε στη Νέα Σμύρνη με 1-0 από τον Πανιώνιο και κινδυνεύει να μπλέξει σε περιπέτειες. Χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη. Μακριά από την Τρίπολη έχει μια νίκη, δυο ισοπαλίες και έξι ήττες. Η επιλογή μπορεί να είναι: Νίκη για Αστέρα Τρίπολης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Δεύτερος συνεχόμενος αγώνας στην έδρα του για τον Ολυμπιακό, μετά τη νίκη με 4-0 επί της Λάρισας. Οι «ερυθρόλευκοι», στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετρούν έξι νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Σκοράρουν εύκολα και αναμένεται να πράξουν το ίδιο και κόντρα στον Πανιώνιο. Οι φιλοξενημένοι πήραν βαθιά ανάσα με τη νίκη κόντρα στον Αστέρα με 1-0. Μακριά από τη Νέα Σμύρνη έχουν δυο νίκες, μια ισοπαλία και πέντε ήττες. Είναι πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη εκτός έδρας. Η επιλογή μπορεί να είναι: Νίκη για τον Ολυμπιακό και OVER 2.5 ΓΚΟΛ.

ΑΕΚ- ΠΑΟΚ

Την Κυριακή θα αγωνιστούν οι δυο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος (έχουν δεχθεί από επτά γκολ) και οι δυο καλύτερες επιθέσεις (ΠΑΟΚ 37, ΑΕΚ 36 γκολ). Η ΑΕΚ στην έδρα της έχει επτά νίκες, μια ισοπαλία και μία ήττα (από τον Ατρόμητο). Ο ΠΑΟΚ, που είναι αήττητος στο πρωτάθλημα, μακριά από την Τούμπα έχει επτά νίκες και μια ισοπαλία (με Ατρόμητο). Η ΑΕΚ επικράτησε δύσκολα του Λεβαδειακού με 1-0, αλλά και ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη στο 87’ με 2-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε 60 αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής με γηπεδούχο την ΑΕΚ, η Ένωση μετράει 44 νίκες, ο ΠΑΟΚ μόλις 7, ενώ 9 αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες. Η τελευταία εκτός έδρας νίκη του Δικεφάλου του Βορρά επί της ΑΕΚ είναι τη σεζόν 2011-12 με γκολ των Γεωργιάδη και Αθανασιάδη στις 29 Γενάρη του 2012! Η επιλογή μπορεί να είναι: UNDER 2.5 ΓΚΟΛ, Μια κόκκινη κάρτα στον αγώνα, Ισοπαλία ημίχρονο.

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019

Loading