Οι πιο ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού

Του Μ. Ιωαννίδη

propoli

Στον ποδοσφαιρική σεζόν 2018-2019 ξεχώρισε μονάχα η μεταγραφή ρεκόρ του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα στην Παρί. Στη φετινή ωστόσο, για την περίοδο 2018-2019, οι ομάδες ξόδεψαν συνολικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο μεταγραφικό «παζάρι».

Θεωρητικά ο Κιλιάν Εμπαπέ «έσπασε» τα ταμεία, αφού η Παρί κατέβαλε την 1η Ιουλίου 140 εκατομμύρια ευρώ στη Μονακό, από την οποία είχε αποκτήσει πέρυσι ως δανεικό τον νεαρό Γάλλο σούπερ σταρ.

Δεύτερη πιο κοστοβόρα μεταγραφή ήταν αυτή του ποδοσφαιρικού ειδώλου του Εμπαπέ, του σούπερ Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος, μετά από αρκετά χρόνια στη Μαδρίτη, άλλαξε ποδοσφαιρική στέγη και μετακόμισε στην Ιταλία για λογαριασμό της Γιουβέντους. Ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής δείχνει αποφασισμένος να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης με μια ακόμα διαφορετική ομάδα.

Αυτή τη σεζόν καταγράφηκε ρεκόρ και στις μεταγραφές τερματοφυλάκων αφού η Τσέλσι δαπάνησε σχεδόν 80 εκατομμύρια ευρώ για να «σπάσει» τη ρήτρα του Αριθαμπαλάγα από την Μπιλμπάο. Η Λίβερπουλ με τη σειρά της αποφάσισε να ξοδέψει 62 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό της τον Βραζιλιάνο  Άλισον από τη Ρόμα.

Δυναμικά στο μεταγραφικό «παζάρι» η Ατλέτικο Μαδρίτης

Μετά από αρκετό καιρό η Ατλετικό Μαδρίτης αποφάσισε να κινηθεί και αυτή με αρκετά εκατομμύρια για να αποκτήσει τον Τομά Λεμάρ, έτσι έβγαλε 70 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της για να τον κάνει να φύγει από τη Μονακό. Η πιο ακριβή μεταγραφή στην Αγγλία έγινε από τη συνήθη ύποπτη Μάντσεστερ Σίτι, που αυτή τη φορά έδωσε 67 εκατομμύρια ευρώ για να προσθέσει στο ρόστερ της τον Μαχρέζ από τη Λέστερ. Ο Αλγερινός έκανε μια εξαιρετική σεζόν και αυτό το εξαργύρωσε με μια σπουδαία μεταγραφή.

Υπήρξαν και μεταγραφές που είχαν γίνει γνωστές νωρίτερα όπως αυτή του Ντόουγκλας Κόστα  από την Μπάγερν Μονάχου στη Γιουβέντους.  Ήταν γνωστό από τον χειμώνα ότι ο Βραζιλιάνος θα συνέχιζε στο Τορίνο. Το ίδιο ισχύει και για τον Ναμπί Κεϊτά, που άφησε τη Λειψία για να μετακομίσει στη Λίβερπουλ.

Συνολικά περισσότεροι από είκοσι ποδοσφαιριστές χρειάστηκαν περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξουν ομάδα, γεγονός που προκάλεσε σημαντικές αλλαγές στην ελίτ των ποδοσφαιρικών ομάδων.

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Loading