Ολυμπιακός στα αστέρια με χαρακτήρα και πάγκο

Η πρόκριση στους ομίλους του Champions League είναι μία ψυχοφθόρα διαδικασία και οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν το τεστ με… 10!

Οι Πειραιώτες ήταν για μια ακόμη φορά διαβασμένοι και απέδειξαν ότι επάξια βρίσκονται ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

propoli

Το πρώτο «σοκ» των Πειραιωτών ήρθε στο ζέσταμα, καθώς «έχασαν» τον Γκερέρο, το βασικό επιθετικό της ομάδας και τη θέση του πήρε ο ο Ελ Αραμπί.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του περίμεναν ότι τα πρώτα λεπτά θα ήταν πιεστικά. Αλλωστε η Κράσνονταρ δεν είχε τίποτα να χάσει… Το γκολ των Ρώσων στο 10′ «πάγωσε» τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά οι παίκτες έμειναν ψύχραιμοι.
Λίγο η τύχη, περισσότερο η ικανότητα έφερε την ισοφάριση στο επόμενο λεπτό και ο Ολυμπιακός κατάφερε κάτι που δεν είχε πετύχει φέτος. Να κάνει την ανατροπή! Με ηγέτη τον Ελ Αραμπί οι Πειραιώτες έφυγαν με το διπλό από τη Ρωσία.

Αλλά ταυτόχρονα έφυγαν με δύο πολύ θετικά μηνύματα. Δύο μηνύματα που πρέπει να έχει κάθε ομάδα που θέλει να πραγματοποιήσει μεγάλη πορεία σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Το πρώτο χαρακτηριστικό είναι ο πάγκος.

Στα 6 ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δώσει ο Ολυμπιακός έχει να υπερηφανεύεται ότι παίκτες από τον πάγκο έκαναν τη διαφορά. Πριν μια βδομάδα ο Ραντζέλοβιτς μπήκε από τον πάγκο κι έκανε τη διαφορά και χθες ο Ελ Αραμπί. Ο πάγκος αναμένεται να βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ο χαρακτήρας που δείχνει ο Ολυμπιακός. Η δουλειά του Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται από κάθε… λεπτομέρεια. Οι «ερυθρόλευκοι», σε μία έδρα που έκαιγε, έφαγαν γκολ με το καλημέρα, αλλά όχι απλά δεν λύγισαν, αλλά βρήκαν τη δύναμη να γυρίσουν το παιχνίδι.

Αλλο ένα στοιχείο του πόσο καλοδουλεμένη είναι η ομάδα του Μαρτίνς, είναι ότι όσο περνάει η ώρα προσαρμόζεται καλύτερα στις συνθήκες του αγώνα και αποδίδει πολύ καλύτερα.

Το αρνητικό, φυσικά έχει να κάνει με τους πολλούς τραυματισμούς. Αρχής γενομένης από τον ηγέτη της άμυνας τον Σεμέδο. Την Τετάρτη θα προβεί σε εξετάσεις, προκειμένου να μάθουμε το μέγεθος του τραυματισμού. Ανησυχία υπάρχει και για τον Γκερέρο, που έφυγε με ενοχλήσεις από το ζέσταμα.

 

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading