INTIME

Ουζουνίδης: «Η συγκέντρωσή μας εστιασμένη μόνο στον Ολυμπιακό»

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό απασχολεί αποκλειστικά τους ανθρώπους της ΑΕΚ, όπως δήλωσε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

propoli

Ο τεχνικός της Ένωσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι θέλει να δώσει μία συγκεκριμένη ταυτότητα στην ομάδα του, ενώ επισήμανε πως το ματς με την Μπενφίκα ανήκει στο παρελθόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την φυσική κατάσταση της ΑΕΚ μετά το παιχνίδι με την Μπενφίκα: «Η ομάδα ετοιμάζεται για ένα μεγάλο ντέρμπι. Τα προηγούμενα παιχνίδια δεν έχουν καμία σημασία.

Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας και αφήνουμε πίσω τα παιχνίδια που παίξαμε και η συγκέντρωσή μας είναι εστιασμένη μόνο στον Ολυμπιακό».

Για τον Ολυμπιακό

Για την κατάσταση του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός φέτος είναι μια καινούρια ομάδα αλλά μου αρέσει αυτό που βλέπω. Παίζει σωστά, έχει καλή ανάπτυξη και έχει κάνει μόνο μια ήττα σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να το έχουν κερδίσει. Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο».

Για το ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε με αναπληρωματικούς στο Μιλάνο ενώ η ΑΕΚ κόντρα στην Μπενφίκα με βασικούς: «Το παιχνίδι το δικό μας ήταν την Τρίτη. Αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ανάμεσα σε Τρίτη και Κυριακή τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για μεγάλη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός έκανε πολλές αλλαγές με τη Μίλαν και είναι φυσιολογικό. Ο στόχος του φάνηκε ότι είναι το ντέρμπι αλλά έχει έμπειρους παίκτες και έτσι δεν φάνηκε η διαφορά, άλλωστε η εικόνα του ήταν καλή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα».

Για το πόσο κρίσιμο είναι το παιχνίδι:

«Ακόμα είναι αρχή στο πρωτάθλημα αλλά επειδή τα ντέρμπι έχουν έρθει τόσο νωρίς και αν μείνεις μακριά από την κορυφή το άγχος και η πίεση αυξάνονται. Παίζουμε στο σπίτι μας με τον κόσμο μας και είμαστε έτοιμοι».

Για το αν σκέφτεται αλλαγή στην διάταξη της ομάδας για να παίξει με τρεις στην άμυνα: «Υπάρχει αυτή η σκέψη. Κάθε ματς είναι διαφορετικό.

Αλλά εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει πρώτα να μάθεις κάτι καλά και μετά να προσπαθείς να το αλλάξεις. Έχουμε δουλέψει και άλλες διατάξεις αλλά θέλω να τις εφαρμόσουμε σιγά-σιγά.

Θα ήθελα να δώσουμε μια ταυτότητα στην ομάδα, να πούμε “αυτοί είμαστε εμείς” και από εκεί και πέρα αν χρειαστεί κάποια στιγμή να το αλλάξουμε».

Για το ότι η ΑΕΚ παίζει πιο επιθετικά σε σχέση με πέρυσι: «Θα πρέπει να βρούμε την ισορροπία μας σε σχέση με το αμυντικό κομμάτι και ειδικά στα ευρωπαϊκά ματς. Βέβαια, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους αντιπάλους μας στην Ελλάδα και αυτούς της Ευρώπης. Με οργανωμένη άμυνα δεν έχουμε πρόβλημα αλλά όταν χάνουμε την μπάλα στο κέντρο υπάρχει ζήτημα».

Loading