Ο Μπακασέτας “λύτρωσε” την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ

Ντέρμπι που το χάρηκαν όλοι (και περισσότερο ο ΠΑΟΚ) έγινε στο ΟΑΚΑ! Μετά από δυο δοκάρια και μια γκολάρα του Φορτούνη, η αποδεκατισμένη ΑΕΚ πήρε στο 90′ την μπουκιά από το στόμα του Ολυμπιακού (1-1).

propoli

Με γκολ του Τάσου Μπακασέτα στο 90΄, η ΑΕΚ ισοφάρισε 1-1 τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν στα χέρια τους τη νίκη με υπέροχο γκολ του Κώστα Φορτούνη από το 58΄, όμως ο «Μπάκα» είπε την τελευταία λέξη και έτσι οι δύο ομάδες έχουν πλέον από 13 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τους πρωτοπόρους ΠΑΟΚ και Ατρόμητο.

Καλύτερη η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, υποχρέωσε σε παθητικό ρόλο τον Ολυμπιακό. Η απομόνωση του Κώστα Φορτούνη στην αμυντική μετάβαση (transition) είχε ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση κάθε δημιουργικής προσπάθειας των «ερυθρόλευκων».

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Ολυμπιακός που μπήκε πιο δυνατά στο ματς, κράτησε μπάλα και αναζήτησε τις προϋποθέσεις για να προηγηθεί. Και τα κατάφερε στο 58΄ με έξοχο σουτ του Κώστα Φορτούνη έξω από την περιοχή.

Μια σέντρα του Γκάλο και μια εξαιρετική κεφαλιά του Τάσου Μπακασέτα στο 90΄ έγραψε το τελικό 1-1 κι έτσι η ΑΕΚ απέφυγε την εντός έδρας ήττα, που θα ήταν η πρώτη στη Super League μετά από έναν χρόνο.

Οσο για τον Ολυμπιακό, έχασε «χρυσή» ευκαιρία να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ, για πρώτη φορά μετά το 2012. Δεν είναι μόνο ότι δέχτηκε την ισοφάριση στο 90΄, αλλά κυρίως ότι στο 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φετφατζίδης αστόχησε εξ επαφής χάνοντας γκολ που δεν… χάνεται.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (77΄ Μπογέ), Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (60΄ Μοράν), Γκάλο, Κλωναρίδης (50΄ λ.τρ. Γιακουμάκης), Μπακασέτας, Λιβάγια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βουκοβιτς, Μερια, Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (81΄ Τουρέ), Χριστοδουλόπουλος (74΄ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χασάν

Loading