Ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, συνάντησε τον Πούτιν

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA, ο οποίος κατηγορήθηκε για σκάνδαλα διαφθοράς και καθαιρέθηκε, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν στη Μόσχα, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Κυπέλλου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

propoli

Ο Μπλάτερ, συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στο Κρεμλίνο το βράδυ της Τετάρτης, όπως τουλάχιστον τόνισε ο ίδιος στο Reuters σήμερα.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε τη συνάντηση, ωστόσο πρόσθεσε πως η συζήτηση ήταν ιδιωτική και αρνήθηκε να παράσχει οποιαδήποτε λεπτομέρεια.

Να σημειωθεί ότι επιτροπή δεοντολογίας της FIFA έχει απαγορεύσει στον Μπλάτερ την «ενασχόλησή του από οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα» το 2015, καθώς τον βρήκε ένοχο για απάτη που σχετίζεται με σκάνδαλο παγκόσμιας διαφθοράς που συγκλόνισε την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Η εμφάνιση του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας είναι επομένως ενοχλητικό γεγονός για τη FIFA και τον νέο της πρόεδρο, Τζιάνι Ινφαντίνο ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι θα σχεδιάσει ένα πλάνο για τα προβλήματα διαφθοράς της Ομοσπονδίας ώστε αυτή να «καθαρίσει» από τέτοιου είδους ζητήματα.

“Η απαγόρευση που μου έχει επιβληθεί θα αρθεί μέχρι το τέλος του έτους”

Ο Μπλάτερ από την πλευρά του έχει αποποιηθεί την ευθύνη του για οποιοδήποτε αδίκημα, ενώ σήμερα δήλωσε ότι προσκλήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, από τη Ρωσία, η οποία του παρείχε και τα εισιτήρια αλλά και την διαπίστευση του…φιλάθλου.

«Συνάντησα χθες βράδυ τον πρόεδρο Πούτιν. Με προσκάλεσε στο διαμέρισμά του στο Κρεμλίνο. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω βρεθεί εκεί» τόνισε ο 82χρονος πλέον, Μπλάτερ.

Ο τελευταίος ο οποίος μίλησε από ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κέντρο της Μόσχας δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Πούτιν γνωρίστηκαν πριν από πολλά χρόνια και ότι μίλησαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Παράλληλα ο Ελβετός υποστήριξε ότι η απαγόρευση που του έχει επιβληθεί από τη FIFA θα αρθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Πηγή: Reuters

Loading