Πίστεψε, άγγιξε την πρόκριση, συνεχίζει υπερήφανα!

Αγωνιστικό θράσος, απογοήτευση, τσαντίλα, υπερηφάνια…. Λέξεις που αποτυπώνουν την εικόνα και τα συναισθήματα που διακατέχουν παίκτες, προπονητές, διοικούντες και υποστηρικτές του ΠΑΟΚ, μετά (και) τον δεύτερο αγώνα με τον Αγιαξ. 

propoli

Ο «Αίαντας» έβαλε… φρένο, για εφέτος, στη διαδρομή του «Δικέφαλου» στο Champions League. Για να κερδίσει, όμως, τη ρεβάνς (σ.σ. 3-2, μετά το ισόπαλο 2-2 στο πρώτο παιχνίδι), για τον γ’ προκριματικό της διοργάνωσης, το βράδυ της Τρίτης (13/8), τα… χρειάστηκε.

Ο ΠΑΟΚ τον “ τρόμαξε” σε τέτοιο βαθμό, που ήταν φανερή η ανακούφιση στο πρόσωπο του Ντούσαν Τάντιτς και των συμπαικτών του, με την ολοκλήρωση της μάχης στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα». Οπως και του Ερικ Τεν Χαγκ, ο οποίος, μετά το ματς, αναγνώρισε την ποιότητα που φανέρωσαν οι «ασπρόμαυροι». Απέφυγε, όμως, ο τεχνικός του Αγιαξ να ομολογήσει και το πόσο αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ στο Αμστερνταμ, από τον Αγγλο διαιτητή του επαναληπτικού, Γκρεγκ Πόουσον.

Διότι, ναι, ο «Δικέφαλος» έκανε λάθη στη διάρκεια του αγώνα που θα μπορούσε να αποφύγει (σ.σ. όπως συνέβη και στην πρώτη αναμέτρηση στην Τούμπα), αλλά ανοίγοντας το σκορ με τον Μπίσεσβαρ (23ο λεπτό), «τρομοκράτησε» τον ρέφερι. Ο Πόουσον τάχθηκε, στην πορεία, παρά τον κόπο και τον ιδρώτα που κατέβαλλαν οι Θεσσαλονικείς, με το μέρος του “ ισχυρού” και της έδρας. Εβαλε καταλυτικά το… χέρι του στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Τρία πέναλτι στο παιχνίδι, τα οποία «Εκαναν τη διαφορά και θα μπορούσαν να είναι και τέσσερα, αν χρειαζόταν», όπως ανέφερε, δεικτικά, ο Αμπέλ Φερέιρα. Σφυρίγματα υπέρ του Αγιαξ, που σε φάσεις όμοιες για τον ΠΑΟΚ, δεν καταλογίζονταν παράβαση. Το σκηνικό, με τον τρόπο που διαμορφώθηκε και καθόρισε τον νικητή, έκανε τον Πορτογάλο προπονητή της ελληνικής ομάδας να δηλώνει υπερήφανος για το σύνολό του και να επισημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ έφυγε με «Ψηλά το κεφάλι» από το γήπεδο, απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο.

Γεγονός που, επί της ουσίας, δύσκολα μπορεί να παραβλέψει κανείς και να μην παραδεχτεί πως ο «Δικέφαλος», πιστεύοντας στην πρόκριση και κοιτώντας στα… μάτια τον Αγιαξ (σ.σ. που έφτασε την περυσινή σεζόν μια “ ανάσα” από τον τελικό του Champions Leaugue), αρχίζει να «μεγαλώνει» αγωνιστικά και στην Ευρώπη.

Ζητούμενο, πλέον, για τους «ασπρόμαυρους», αποτελεί να εξακολουθήσουν να βηματίζουν υπερήφανα. Να μην υποτιμήσουν τη συνέχειά τους στο εφετινό ευρωπαϊκό μονοπάτι, που τους βγάζει στο Europa League και να πετύχουν τον επόμενο, βασικό, στόχο τους.

Την εξασφάλιση της παρουσίας στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA, αποκλείοντας στα πλέι οφ τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading