Παγκόσμιο Κύπελλο: Αντιδρά η Κολομβία για το πρωτοσέλιδο της Sun

Μπορεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της αγγλικής εφημερίδας «SUN» για τη σημερινή «μάχη» των «τριών λιονταριών» με την Κολομβία για το Παγκόσμιο Κύπελλο να φάνηκε έξυπνο στο ευρύ κοινό, όμως φαίνεται ότι ενόχλησε τις αρχές της λατινοαμερικάνικης χώρας.

propoli

Σήμερα το βράδυ (21:00) η Αγγλία αναμετράται με τους «καφετέρος» για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το εν λόγω πρωτοσέλιδο να περιλαμβάνει το παρακάτω μήνυμα: «Καθώς τα τρία λιοντάρια αντιμετωπίζουν ένα έθνος που έδωσε στον πλανήτη τη Σακίρα, σπουδαίο καφέ και χμ, άλλα πράγματα, εμείς λέμε Πάμε Κέιν». Είναι σαφής ο παραλληλισμός της φράσης «Go Kane» με τη λέξη «cocaine» και ο υπαινιγμός για το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών, από το οποίο μαστίζεται η Κολομβία.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρέσβη της Κολομβίας στο Λονδίνο, Νέστορ Οσόριο Λοντόνιο, ο οποίος δήλωσε: «Είναι τουλάχιστον λυπηρό που χρησιμοποιούν μία τόσο εορταστική και φιλική διοργάνωση όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο για να στοχοποιήσουν μία ολόκληρη χώρα και να την στιγματίσουν με ένα εντελώς εκτός θέματος ζήτημα. Ο σεβασμός του ευ αγωνίζεσθαι και η χαρά του παιχνιδιού είναι το μόνο που μετράει για σήμερα. Θα φωνάξουμε για την Κολομβία και ας ελπίσουμε ότι θα δούμε ένα μεγάλο ματς».

Δείτε το επίμαχο πρωτοσέλιδο, για το οποίο αντιδρά η Κολομβία:

Loading