INTIME

Δώνης: «Δεν είμαστε τρελοί, δεν ψάχνουμε άλλοθι στον ΠΑΟ»

Για την «τρελή» -για πολλούς- απόφαση του ιδίου και του Νίκου Νταμπίζα να συνεργαστούν με τον ΠΑΟ των χιλίων προβλημάτων μίλησε ο Γιώργος Δώνης, στην επίσημη παρουσίασή τους από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

propoli

«Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε τρελοί. Πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, το μεγαλύτερό μου όνειρο ήταν κάποια στιγμή να γίνω προπονητής στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι πάντα οι ιδανικές συνθήκες να γίνει αυτό. Άλλες φορές είναι εύκολες οι συνθήκες, άλλες είναι δύσκολες. Εγώ θεωρώ ότι το ιδανικό ήταν να έρθω σε αυτές τις συνθήκες. Ήξερα πώς θα με αντιμετώπιζε ο κόσμος. Το πρώτο που κυριάρχησε ήταν το συναισθηματικό κομμάτι. Το δεύτερο ήταν το αγωνιστικό, γιατί προπονητικά θέλω πάντα να υπάρχει ένα πλάνο που θα λειτουργήσει. Οι ιδέες μου με τον Νίκο Νταμπίζα ταιριάζουν και το είχα στο μυαλό μου ως μία μεγάλη πρόκληση παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν», δήλωσε σχετικά ο νέος τεχνικός της ομάδας.

Ο Νίκος Νταμπίζας, από την πλευρά του, είπε: «Θεωρώ ότι για να δημιουργηθεί μία κατάσταση και να την επιλέξεις πρέπει να μπεις σε μία διαδικασία πολύ απλή. Να είσαι προετοιμασμένος. Ο βαθμός δυσκολίας είναι απλός, αλλά αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην όποια επιτυχία. Είναι συλλογική προσπάθεια και μέσα σε αυτές τις συνθήκες υπάρχει μία πρόκληση. Εμείς είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε ένα πλάνο ξεκάθαρο. Υπάρχει απόλυτη συνειδητοποίηση της κατάστασης».

Ο στόχος που βάζουν στον ΠΑΟ

Όσον αφορά το στόχο που θέτουν ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο Γιώργος Δώνης δήλωσε ότι αυτός είναι «να επαναφέρουμε την ομάδα στην κανονικότητα» και εξήγησε:

«Η κανονικότητα σε όλα τα πράγματα είναι όσα έχουμε μάθει στο παρελθόν. Να παρουσιάσουμε μία ομάδα με ρεαλισμό. Όλοι μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα προσπαθούμε να απομακρύνουμε όσο πιο σύντομα τη λέξη άλλοθι. Η περσινή σεζόν δημιούργησε άλλοθι και η λέξη που θα κυριαρχεί θα είναι η λέξη απαίτηση. Υπάρχουν απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και τους ποδοσφαιριστές μας. Υπάρχουν επιμέρους στόχοι από εκεί και πέρα. Η θέση που θα τερματίσουμε θα φανεί στην εξέλιξη. Υπάρχει πλάνο ώστε να γίνουμε ανταγωνιστική ομάδα. Να φτάσουμε αυτή η ομάδα να βγάζει νικητές. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μάθει να κερδίσει».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Νταμπίζας, που συμπλήρωσε: «Να είμαστε ισορροπημένοι στα κομμάτια του οικονομικού πλάνου. Από εκεί και πέρα να δημιουργήσουμε μία κατάσταση με αγωνιστικές απαιτήσεις. Θα δημιουργήσουμε μία ομάδα ανταγωνιστική που θα επιστρέψει στην κανονικότητα. Χρειάζεται χρόνος και θα το σεβαστούμε αυτό».

Loading