Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα, κέρδισε με 2-1 την Βασιλεία στην Τούμπα και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

propoli

Πολύ καλή εμφάνιση για τον «δικέφαλο», ο οποίος έδειξε ότι μπορούσε να πάρει σκορ πρόκρισης από σήμερα, αλλά ένα τυχερό γκολ της Βασιλείας στο 83′ άφησε ζωντανούς τους Ελβετούς και πλέον η πρόκριση θα κριθεί Σεντ Τζέικομπ Παρκ σε μια βδομάδα από σήμερα.

Ξεκίνησε καλά ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο παιχνίδι, πίεσε ψηλά και έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι. Στα πρώτα λεπτά φαινόταν πως αδυνατούσε να βγάλει συνεργασίες και αυτοματισμούς, να κυκλοφορήσει σωστά και με «καθαρό» μυαλό τη μπάλα με αποτέλεσμα να μην ιδιαίτερα απειλητικός παρά την κατοχή της μπάλας.

Πολύ καλή στιγμή για τους Ελβετούς στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Αγιέτι έσπασε την μπάλα στον Στόκερ, αλλά ο τελευταίος ήταν άστοχος στο τελείωμα του. Στο 32ο λεπτό ήρθε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ με γκολάρα του Χοσέ Κάνιας. Πρώτο ευρωπαϊκό γκολ για τον Ισπανό, κοντρόλαρε με το στήθος και με ένα μονοκόμματο σουτ με το αριστερό από πολύ μακρυά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, γράφοντας το 1-0 με ονειρικό τρόπο.

Στη μοναδική φάση που ουσιαστικά ο Πρίγιοβιτς φάνηκε στο ματς ήρθε το δεύτερο γκολ για το «Δικέφαλο». Ο Σέρβος κουβάλησε την μπάλα, άνοιξε σωστά στον Λημνιό από την σέντρα του οποίου ο «Πρίγιο-γκολ» την κάρφωσε στα δίχτυα της Βασιλείας!

«Πάγωσε» την Τούμπα η Βασιλεία

Και εκεί που η Τούμπα είχε πάρει… φωτιά, ξαφνικά «πάγωσε» με το φθηνό γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ. Σέντρα του Στόκερ, αδράνεια της άμυνας και με κεφαλιά ο  Αγέτι σημείωσε το 2-1.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Ζαμπά (72’ Ελ Καντουρί), Πέλκας, Λημνιός (90’ Σάχοφ), Πρίγιοβιτς.

Βασιλεία (Ραφαέλ Βικί): Όμλιν, Φράι, Ζούφι, Στόκερ, Ριβέρος, Σούτσι, Ομπερλίν (62’ Καλούλου), Ντιέ, Μπαλάντα, Πετρέτα (44’ Κάισερ), Αγιέτι (90’ Μπουά).

Πηγή: Arenafm.gr

 

Loading