Ρωσία – Κροατία: Ακλόνητο φαβορί οι Κροάτες

Ρωσία και Κροατία θα αναμετρηθούν στις 21:00 στο Σότσι, στα προημιτελικά του Μουντιάλ, έχοντας προκριθεί στους «8» μέσω της ψυχοφθόρας διαδικασίας των πέναλτι. Αμφότερες θέλουν πλέον να φτάσουν ακόμα πιο μακριά στη διοργάνωση. Οι Ρώσοι κάνουν την καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ στην ιστορία τους και οι Κροάτες ονειρεύονται μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

propoli

Με την πρόκριση στις «8» καλύτερες ομάδες οι διοργανωτές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και μετά την επικράτηση επί της Ισπανίας, στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα, έχουν κάθε δικαίωμα στο ποδοσφαιρικό όνειρο. Σε αγωνιστικό επίπεδο, η ομάδα στηρίζεται κατά κύριο λόγο στη μαζική της άμυνα και μέσω αυτής προσπαθεί, με αντεπιθέσεις, να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Η αλήθεια είναι ότι το μοναδικό στοιχείο βάσει του οποίου ξεχωρίζουν οι Ρώσοι είναι η καλή φυσική τους κατάσταση. Πέραν αυτού αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση και δυσκολεύονται να ασκήσουν πίεση στον αντίπαλό τους. Πολύ περισσότερο όταν απέναντί τους θα βρίσκονται οι Κροάτες οι οποίοι διαθέτουν τους πιο ποιοτικούς παίκτες στη μεσαία γραμμή σε ολόκληρο το Μουντιάλ.

Η ομάδα του Ντάλιτς έδειξε στις περισσότερες αναμετρήσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου ότι διαθέτει ένα από τα πληρέστερα σύνολα. Μπορεί χωρίς αμφιβολία να κοντράρει κάθε αντίπαλο και δεν θα είναι έκπληξη εάν καταφέρει να φτάσει μέχρι τον τελικό. Μεγαλύτερος αντίπαλος ίσως να είναι ο κακός της εαυτός, κάτι που έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα στον αγώνα με τη Δανία.

Όλα δείχνουν ότι η Κροατία θα είναι αυτή που θα επιβάλει το ρυθμό της και θα πιέζει από το πρώτο λεπτό τους Ρώσους, οι οποίοι δεν αποκλείεται παραταχθούν με σχηματισμό… 5-5-0. Το θέμα είναι πόσο θα αντέξουν απέναντι στην ποιότητα των Βαλκάνιων, εκτός και αν πάλι καταφέρουν να βρουν λύσεις στο σκοράρισμα, όπως έγινε στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Αν η αναμέτρηση πάει στη δύναμη τότε είναι πολύ πιθανό οι Κροάτες να δυσκολευτούν.

Μικρή προϊστορία

Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν σε επίσημες αναμετρήσεις μόνο δύο φορές, σε προκριματικούς αγώνες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ήταν το 2006, όταν και στις δυο αναμετρήσεις το αποτέλεσμα ήταν 0-0. Το 2015, σε φιλικό αγώνα, η Κροατία είχε επικρατήσει με 3-1.

Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς: «Να φτάσουμε μέχρι τον τελικό»

Σχολιάζοντας στην Politik τον αγώνα με την Ρωσία ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας, αλλά και του ΠΑΟΚ, Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς τόνισε:

«Θα είναι μια αναμέτρηση με μεγάλο ενδιαφέρον για το χρονικό σημείο στο οποίο θα σκοράρει η Κροατία. Αν το πετύχει νωρίς, τότε θα έχει μια εύκολη επικράτηση. Αν δεν τα καταφέρει, όσο θα περνάει η ώρα τόσο θα δυσκολεύει η κατάσταση, με τους Ρώσους να έχουν μια πολυπληθή άμυνα. Πάντως πιστεύω ότι η Κροατία θα προκριθεί στον ημιτελικό και προσωπικά είμαι βέβαιος πως έχει τις δυνατότητες ακόμα και να κατακτήσει τον τίτλο. Διαθέτουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία είναι περισσότερο ώριμη από κάθε άλλη φορά».

 


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Loading