Τα σενάρια πρόκρισης για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ρίχνονται το βράδυ στη μάχη του Europa League, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, και αμφότεροι διατηρούν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

propoli

Ο «Δικέφαλος» υποδέχεται στην Τούμπα την Μπάτε Μπορίσοφ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» τη Μίλαν στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Πώς προκρίνεται ο ΠΑΟΚ

Καταρχάς, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει πάση θυσία τη νίκη επί της σημερινής αντιπάλου του, με οποιοδήποτε σκορ. Εάν τα καταφέρει, τότε προκρίνεται στην επόμενη φάση, αρκεί στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Τσέλσι να κάνει το… καθήκον της και να νικήσει στην έδρα της Βίντι. Σε αυτή την περίπτωση, θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στην οποία ευνοούνται οι Θεσσαλονικείς λόγω διαφοράς τερμάτων.

Εάν η Βίντι πάρει έστω το βαθμό κόντρα στους Λονδρέζους ή αν η Μπάτε φύγει αλώβητη από την Τούμπα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αποχαιρετά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η βαθμολογία του ομίλου:
  1. Τσέλσι 15 (10-1)
  2. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 6 (6-8)
  3. Βίντι 6 (3-5)
  4. ΠΑΟΚ 3 (4-9)

Πώς περνάει ο Ολυμπιακός

Οι Πειραιώτες, από την πλευρά τους, θέλουν μόνο νίκη επί της Μίλαν, αλλά με δύο γκολ διαφορά, ούτως ώστε να υπερτερούν στην ισοβαθμία με τους Ιταλούς, μετά το 3-1 του «Σαν Σίρο». Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, περνάει εφόσον νικήσει με 2-0, 3-1 ή νίκη με διαφορά άνω των δύο τερμάτων.

Ωστόσο, στην περίπτωση που το σκορ «ξεφύγει», δηλαδή πάει στο 4-2, 5-3 κτλ, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα μείνουν εκτός, παρά τη διαφορά των δύο γκολ, καθώς οι Ιταλοί θα έχουν πετύχει περισσότερα εκτός έδρας τέρματα.

Η βαθμολογία του ομίλου:
  1. Μπέτις 11 (7-2)
  2. Μίλαν 10 (11-6)
  3. Ολυμπιακός 7 (8-5)
  4. Ντουντελάνζ 0 (3-16)

Loading