Σκουρτόπουλος: «Βρήκαμε ρυθμό, έρχεται ο Σλούκας»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μίλησε για την προσαρμογή της ομάδας στην Κίνα, μετά την άνετη νίκη επί της Ιορδανίας στην πρώτη φιλική αναμέτρηση επί κινεζικού εδάφους στο διεθνές τουρνουά «Άτλας», καθώς και για την επικείμενη ενσωμάτωση του Κώστα Σλούκα στην αποστολή.

propoli

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι ρυθμού, όπως θέλαμε, μετά από ένα πολύ κοπιαστικό ταξίδι, προκειμένου να έχουμε μια καλύτερη προσαρμογή στις συνθήκες της χώρας. Είμαστε σε καλό δρόμο, είδαμε αρκετά πράγματα, μοιράσαμε το χρόνο και θέλουμε να δούμε τα επόμενα φιλικά, ώστε η ομάδα να πάει στη Ναντζίνγκ στο μέγιστο δυνατό βαθμό ετοιμότητας».

Εν συνεχεία, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε αναφορικά με τον διεθνή γκαρντ Κώστα Σλούκα: «Ο Σλούκας θα ταξιδέψει την Τρίτη για τη Ναντζίνγκ και θα μας συναντήσει εκεί. Το βράδυ της Τετάρτης θα είναι εκεί, εμείς θα είμαστε λίγες ώρες νωρίτερα στην πόλη, συνεπώς από την Πέμπτη θα μπει στις προπονήσεις της ομάδας. Τη Δευτέρα θα είμαστε 100% σίγουροι μετά την τελική εξέταση και θεωρούμε πως μετά από κάποιες προπονήσεις θα καταφέρει να συνεισφέρει στην ομάδα με το ταλέντο που έχει και τον περιμένουμε…. ».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης από την πλευρά του είπε: «Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία, ο κόσμος είναι πολύ φιλικός. Μπήκαμε λίγο “σκουριασμένοι” γιατί ακόμη δεν έχουμε συνέλθει από το ταξίδι. Θέλουμε 3-4 ημέρες για να προσαρμοστούμε 100%. Κάθε προπόνηση και κάθε φιλικό θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι. Στόχος είναι με την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Ο προπονητής της Ιορδανίας, Τζόζεφ Στίμπινγκ, τόνισε από την πλευρά του: «Ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία για την Ιορδανία να αντιμετωπίζει μια τόσο δυνατή ομάδα όπως η ελληνική. Είχαμε κάποια καλά διαστήματα 4-5 λεπτών, αλλά δεν είχαμε διάρκεια. Απέναντι σε δυνατές ομάδες, όπως η Ελλάδα δεν μπορείς να μείνεις κοντά στο σκορ αν δεν έχεις διάρκεια, που έχει τόσους μεγάλους παίκτες. Επιτρέψαμε πολλά μεγάλα σερί στον αντίπαλο και δεν καταφέραμε να μείνουμε κοντά στο σκορ»…

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading