Στα Ψαρά η Aegean Regatta (vd)

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο σκέλος της Aegean Regatta, που διεξάγεται στη θάλασσα του Αιγαίου για 19η φορά, από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Τα 55 σκάφη που μετέχουν έφτασαν στο νησί των Ψαρών, από το Πλωμάρι. Μέχρι ν’αφήσουν τη Λέσβο, η μπουνάτσα ταλαιπώρησε τους περίπου 500 ιστιοπλόους, αλλά όσο περνούσε η μέρα ο άνεμος δυνάμωνε και έφτασε ακόμα και τους 25 κόμβους, αναγκάζοντας τα πληρώματα να επιδείξουν τη ναυτοσύνη τους για να ολοκληρώσουν τα 48 ναυτικά μίλια της απόστασης.

propoli

Στα Ψαρά η υποδοχή των κατοίκων ήταν ιδιαίτερα θερμή, καθώς για πρώτη φορά το ιστορικό νησί αποτέλεσε σταθμό της «Ρεγκάτας του Αιγαίου», ενώ έγιναν και ειδικές εργασίες με εγκατάσταση πλωτών εξεδρών προκειμένου το λιμάνι να φιλοξενήσει τα σκάφη.

Ο προόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Άκης Τσαλίκης τόνισε ότι η υποδοχή ήταν εξαιρετική, σημειώνοντας παράλληλα ότι έκαναν πολύ περισσότερα από εκείνα που τους είχαν ζητηθεί. Μιλώντας για τη μαρίνα του Πλωμαρίου ο κ. Τσαλίκης τη χαρακτήρισε εξαιρετική και ασφαλέστατη αποτελώντας πλέον ένα σημαντικό τόπο τουριστικού προορισμού.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading