“Σφραγίζει” την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Απόψε στο Γ. Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός “κλειδώνει” την πρόκριση στα πλέι-οφ του φετινού Champions League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, που δεν έχει χάσει ποτέ πρόκριση σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αντιμετωπίζει τον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στην Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ με τη δέουσα σοβαρότητα.

propoli

Προβληματίστηκε πολύ μέσα στην εβδομάδα ο Μαρτίνς για το αν πρέπει να αλλάξει κάτι στην ενδεκάδα: Κυρίως τον προωθημένο Γκερέρο με τον Ελ Αραμπί. Οι ενοχλήσεις του Μπουχαλάκη αρχικά και του Ποντένσε στη συνέχεια δεν αποδείχθηκαν σοβαρές και τελικά, ο Πορτογάλος κόουτς φέρεται να αποφάσισε ότι δεν συντρέχει σοβαρός λόγος για αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αρέσκεται σε συχνές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν θα μπει ο Μπρούνο ως αλλαγή, επειδή το κλίμα στον Πειραιά για τον παίκτη είναι βαρύ. Λίγο έλειψε να καταδικάσει την ομάδα, του καταλογίζουν με αυστηρότητα…

Ο Μαρτίνς ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να κρατούν κοντά τις γραμμές τους στη ρεβάνς και να περιορίσουν το ρόλο του Βίτσκα, εκείνου του ποδοσφαιρικού “εγκεφάλου” της Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ που έχασε το πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα.

Η Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ ταξίδεψε στην Ελλάδα με το σύνθημα “ρισκάρουμε και παίρνουμε την πρόκριση“. Ο Ολυμπιακός καλείται να απαντήσει σ’ αυτό. Ο Μαρτίνς δούλεψε πολύ την αντεπίθεση στην προπόνηση μέσα στην εβδομάδα. Εκεί έγκειται και το δίλημμα με τη χρησιμοποίηση του Ελ Αραμπί!

Ο Ολυμπιακός κατεβαίνει ως το φαβορί στο Γ. Καραϊσκάκης. Παρά το γεγονός ότι πλησιάζει Δεκαπενταύγουστος, το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο και το γήπεδο αναμένεται κατάμεστο.

Η Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ αναμένεται να ρισκάρει, με τους Αρντά Τουράν και Ντεμπά Μπα στην αρχική ενδεκάδα. Αμφότεροι όμως δεν είναι 100% έτοιμοι. Για τους Τούρκους είναι μόλις το δεύτερο επίσημο παιχνίδι τους για φέτος και θα το δώσουν σε μη ευνοϊκές συνθήκες.

Λογικά η Ισταμπούλ Μπασακσεχίρ θα υποκύψει και ο Ολυμπιακός, εύκολα ή δύσκολα, θα κερδίσει, εκμεταλλευόμενος το transition και την ταχύτητά του στα κενά που θα αφήσουν οι Τούρκοι. Αλλά έχει και τα κορμιά να δώσει επιτυχημένη μάχη στους αιθέρες!

Για τη φιλοξενούμενη Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ, θα λείψει, εξάλλου, ο μέσος Ιρχάν Καχβετσί, που αποβλήθηκε στο πρώτο ματς και ο στόπερ Ορελιέν Σετζού, που αποβλήθηκε από τον διαιτητή στα αποδυτήρια. Τιμωρημένος είναι και ο προπονητής των Τούρκων, Οκάν Μπουρούκ.

21.30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ 1

Πηγή: bet3.gr

Loading