Τετραμερής συνάντηση για Μουντιάλ 2030 και Euro 2028

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σόφια η τετραμερής συνάντηση Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας, για την προετοιμασία της κοινής υποψηφιότητας στη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2028 και του Μουντιάλ 2030.

propoli

Στη συνάντηση παρέστησαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας Κράσεν Κράλεφ, της Ρουμανίας Κονσταντίν Μπόγκνταν και της Σερβίας Βάνια Ουντοβίτσιτς, καθώς και εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών.

«Προχωράμε μαζί»

«Κοινή μας πεποίθηση, κοινή μας θέση, κοινή μας στάση ότι προχωράμε μαζί, όχι μόνο για να διεκδικήσουμε μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, αλλά για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον κι ένα καλύτερο αύριο για όλη την περιοχή μας» δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης.

Κύριο θέμα αποτέλεσε η οριστικοποίηση του κειμένου συμφωνίας μεταξύ των τεσσάρων χωρών, με στόχο την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας στην επόμενη τετραμερή συνάντηση, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο, στο πλαίσιο της Sportexpo 2019.

Οι τέσσερις βαλκανικές χώρες επισήμαναν τη σπουδαιότητα υποβολής της κοινής υποψηφιότητας, η οποία θα αναδείξει τη στρατηγική συνεργασία και σύμπνοια των τεσσάρων κρατών.

Ήδη για το Μουντιάλ, οι χώρες έχουν ξεκινήσει να υλοποιούν επενδύσεις σε υποδομές, όπως σε αεροδρόμια και οδικό δίκτυο, αλλά και σε αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου να είναι έτοιμες για την υποβολή άρτιου φακέλου διεκδίκησης, ενώ η συνεργασία τους αναμένεται να επεκταθεί στη διεκδίκηση και άλλων διεθνών διοργανώσεων.

Loading