Φέντερερ: Απαισιόδοξος ο «Βασιλιάς» για το Νο. 1

Επιστροφή στη δράση, μετά το Wimbledon, για τον Ρότζερ Φέντερερ, που θα συμμετάσχει στο τουρνουά του Σινσινάτι.

propoli

Ο 36χρονος Ελβετός απείχε όλο αυτό το διάστημα από τους αγώνες και έχει εστιάσει στο US Open, που θα ξεκινήσει στις 27 Αυγούστου.

Μια διοργάνωση (Σινσινάτι) στην οποία, μετά την αποχώρηση του Ράφαελ Ναδάλ, ο Φέντερερ είναι το Νο 1 του κυρίως ταμπλό. Στη συνέντευξη Τύπου ο «Βασιλιάς» εμφανίστηκε σαφής ως προς τις επιδιώξεις του, δηλώνοντας ότι στόχος του δεν είναι να φτάσει ξανά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αφού κάτι τέτοιο ίσως να μην ξανασυμβεί ποτέ.

«Από την αρχή της χρονιάς στόχος μου δεν ήταν το να ολοκληρώσω τη σεζόν ως Νο 1 του κόσμου. Φυσικά, αν βρισκόμουν τώρα στην κορυφή, θα ήθελα να το κρατήσω μέχρι τέλους, όμως δεν ήταν αυτός ο βασικός στόχος μου. Αυτό που θέλω είναι να παραμείνω υγιής. Στόχος μου είναι να απολαμβάνω το κάθε παιχνίδι μέχρι την στιγμή που θα αποχωρήσω από τα γήπεδα. Σίγουρα μπορώ να παίξω καλύτερα από αυτό που έχω παίξει μέχρι τώρα», είπε.

Και πρόσθεσε: «Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά για μένα και ανέβηκα στο Νο 1, όμως είναι πολύ πιθανό αυτή να ήταν η τελευταία φορά στην καριέρα μου. Σίγουρα, αν βρεθώ και πάλι κοντά σε κάτι τέτοιο θα το επιδιώξω, όμως δεν μπορώ πλέον να παίζω συνεχόμενα σε όλα τα τουρνουά και γι’ αυτό δεν πήγα και στο Τορόντο για το Rogers Cup, ώστε να προφυλάξω το σώμα μου. Θα ήθελα να παίζω παντού, αλλά δεν γίνεται πια. Αυτό που επιδιώκω είναι, σε όποια τουρνουά παίζω, να τα κερδίζω».

Loading