«Χρυσάφι» στα ταμεία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στους ομίλους του CL

Ένας πακτωλός χρημάτων αναμένεται να εισρεύσει στα ταμεία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που καταφέρουν να εξασφαλίσουν μία θέση στους «χρυσοφόρους» ομίλους του CL.

propoli

Ήδη η Ένωση βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στη φάση των ομίλων, μετά τη νίκη της επί της Βίντι, με 1-2, ενώ και ο «Δικέφαλος του Βορρά» διατηρεί βάσιμες ελπίδες πρόκρισης, μετά το σπουδαίο 1-1 που απέσπασε στην έδρα της Μπενφίκα.

Τα οικονομικά οφέλη για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Το μίνιμουμ ποσό που θα αποκομίσουν οι δύο ελληνικές ομάδες σε περίπτωση πρόκρισης είναι 15.250.000 ευρώ έκαστη, απλώς και μόνο για την παρουσία στη φάση των ομίλων.

Από εκεί και πέρα, σημαντικά ποσά αποφέρει κάθε βαθμός που θα κερδίσουν στα έξι παιχνίδια. Συγκεκριμένα, η νίκη δίνει 2.700.000 ευρώ, ενώ η ισοπαλία 900.000 ευρώ.

Στα παραπάνω ποσά θα προστεθεί στο τέλος και το ελληνικό market pool, το οποίο θα εξαρτηθεί και από το αν θα προκριθούν και οι δύο «Δικέφαλοι» ή μόνο ένας εκ των δύο.

Το σενάριο του αποκλεισμού

Ακόμη και στο σενάριο του αποκλεισμού, πάντως, τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία των δύο ελληνικών ομάδων δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα.

Συγκεκριμένα, θα εισπράξουν από 5.000.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στα play offs του CL και επιπλέον 2.920.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στη φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του UEFA Europa League.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα, κάθε νίκη ισοδυναμεί με 570.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία με 190.000 ευρώ.

Και σε αυτήν την περίπτωση, στα συνολικά κέρδη θα προστεθεί και το ποσό του market pool, το οποίο εξαρτάται από τον αριθμό των ομάδων στους ομίλους, όπου πιθανότατα θα συμμετέχει και ο Ολυμπιακός.

Loading