«Χρυσάφι» για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αν περάσουν στους ομίλους του CL

Η πρόκριση στους ομίλους του Champions League αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Πέραν του γοήτρου και της λάμψης της συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενδεχόμενη πρόκριση των δύο ελληνικών ομάδων συνεπάγεται και εισροή πολλών εκατομμυρίων στα ταμεία τους.

propoli

«Τρελά» λεφτά από την UEFA στο φετινό CL

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου αναμένεται να έχει έσοδα της τάξης των 3,25 δισ. ευρώ από το Champions League και το Europa League, με τα καθαρά έσοδά της UEFA να υπολογίζονται στα 2,73 δισ. ευρώ.

Από αυτά τα χρήματα, το 6,5% αναμένεται να παραμείνουν στα ταμεία της ομοσπονδίας και το υπόλοιπο 93,5% να διανεμηθεί στους συλλόγους.

Συγκεκριμένα, 2,04 δισ. ευρώ θα πάρουν οι ομάδες που θα αγωνιστούν στο Champions League και στο ευρωπαϊκό Super Cup, ενώ 510 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι ομάδες που θα συνεχίσουν στο Europa League.

Τι έσοδα διεκδικούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Μπορεί η είσοδος στους ομίλους να μην αποτελεί εύκολη υπόθεση για τις δύο ελληνικές ομάδες, ωστόσο στην περίπτωση που τα καταφέρουν, θα βάλουν αυτομάτως στα ταμεία τους από 15,25 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που εξασφαλίζει κάθε μια από τις 32 ομάδες που θα περάσουν στους ομίλους.

Από εκεί και πέρα, κάθε νίκη αποφέρει στη νικήτρια ομάδα 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ για κάθε ισοπαλία εισρέουν στα ταμεία των συλλόγων 900.000 ευρώ.

Τι πληρώνει η πρόκριση στα νοκ άουτ

Κάθε ομάδα από τις 32 των ομίλων που θα εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη φάση των 16 του Champions League θα λάβει επιπλέον 9,5 εκατ. ευρώ.

Η πρόκριση στα προημιτελικά «πληρώνει» ακόμη 10,5 εκατ. ευρώ και άλλα 12 εκατ. ευρώ η συμμετοχή στα ημιτελικά.

Όσον αφορά τις δύο φιναλίστ του μεγάλου τελικού, θα πάρουν από 15 εκατ. ευρώ, ενώ ο νικητής θα βάλει στα ταμεία του ακόμη 4 εκατ. ευρώ.

Οι δύο ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Super Cup αναμένεται να πάρουν από 3,5 εκατ. ευρώ και ο νικητής θα επιπλέον ένα εκατ. ευρώ.

Τι γίνεται για όσους μείνουν εκτός ομίλων

Όσον αφορά τις ομάδες που δε θα καταφέρουν να περάσουν στους ομίλους της διοργάνωσης, αν αποκλειστούν στον τρίτο γύρο (και συνεχίσουν στο Europa League), θα λάβουν 480.000 ευρώ. Η συμμετοχή στον Β’ γύρο αποφέρει 380.000 ευρώ, στον Α’ γύρο 280.000 ευρώ, ενώ αυτή στον προκριματικό γύρο μόλις 230.000 ευρώ.

Σημειωτέον ότι για τα πλέι οφ της διοργάνωσης δεν προβλέπεται πληρωμή, καθώς από εκείνη τη φάση οι ομάδες θα συνεχίσουν είτε στο Champions League, είτε στο Europa League και αναλόγως θα εισπράξουν τα χρήματα που προβλέπονται.

Loading