Έφτασε τις 14 νίκες ο Τσιάμης στη διοργάνωση και ο Δημητράκης 11

 
Με αρκετά καλές συμμετοχές και παρά την απουσία πολλών μεγάλων ονομάτων του ελληνικού στίβου ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των αγώνων του 34ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού ανδρών – γυναικών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

propoli

Ο Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) πραγματοποίησε τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν και δεν είχε κανένα πρόβλημα να τον συνδυάσει με νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ο 37χρονος άλτης έφτασε αισίως στις 14 νίκες σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γεγονός που τον καθιστά τον απόλυτο κυρίαρχο στο αγώνισμα. Ο άλτης του Δημήτρη Σιούντρη είχε καλύτερο άλμα στα 16.31μ. ενώ είχε μία ακόμη προσπάθεια, την πρώτη, στα 16.14 μέτρα.

«Κέρδισα ένα ακόμη πρωτάθλημα το 14ο στην καριέρα μου. Πρώτος αγώνας στον κλειστό, δεν είμαι ευχαριστημένος από την επίδοσή μου σήμερα αλλά είχα άκυρες προσπάθειες πολύ καλύτερες. Είμαι κοντά στο όριο για το Πανευρωπαϊκό και είναι θέμα χρόνου να το πετύχω. Νιώθω καλά και ο χαρακτηρισμός “γερόλυκος” είναι επειδή με βλέπουν οι φίλαθλοι πολλά χρόνια στους στίβους», δήλωσε μετά τη νίκη του ο Τσιάμης, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν όχι μόνο με στόχο τη νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά να φτάσει τόσο στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και στο Παρίσι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το πρώτο του μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού κατέκτησε ο Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων), που ήταν δεύτερος με 16.16μ. στο μοναδικό έγκυρο άλμα του στον σημερινό του αγώνα. Ο Νίκος Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων) ήταν τρίτος με 16,08 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο.

Ο Ανδρέας Δημητράκης δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και με 3.47.20 αναδείχθηκε για 11η χρονιά πρωταθλητής στα 1.500μ σε Πανελλήνιο κλειστού. «Είμαι ικανοποιημένος από τη νίκη μου που είναι η 11 συνεχόμενη. Προσδοκούσα ένα καλύτερο χρόνο αλλά δεν ήταν ο συναγωνισμό αυτός που θα ήθελα. Αύριο θα αγωνιστώ στα 3.000μ και στη συνέχεια θα προετοιμαστούμε για τον ανοιχτό στίβο», είπε ο Δημητράκης.   

Η Αντιγόνη Ντρισμπιιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση αναδείχθηκε νικήτρια στα 3.000μ βάδην με 12.28.22, επίδοση πολύ κοντά στο δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο είναι 12.27.18 από την ημερίδα του ΣΕΦ στις 9 Φεβρουαρίου.

Η Ντριμπιώτη άφησε πίσω της τις δύο συναθλήτριες της στο γκρουπ του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, την Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) με 13.32.32 και την Σοφία Αλικανιώτη (ΓΑΣ Ιλισσός) με 13.35.03. Μία θέση πίσω βρέθηκε η νεάνιδα Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλίνης) με 13.35.88.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη, για λίγο έχασα πάλι το ρεκόρ αλλά η επίδοση μου είναι από τις καλύτερες στον κόσμο Στη συνέχεια θα αγωνιστώ στην Ουκρανία, 14 Μαρτίου είναι το βαλκανικό πρωτάθλημα και παράλληλα και το εθνικό πρωτάθλημα της Ουκρανίας. Δύσκολος αγώνας γιατί θα κατέβουν πολύ καλές αθλήτριες», δήλωσε η Ντρισμπιώτη.

Ο έμπειρος Γιάννης Βαϊτσης (ΓΑΣ Ιλισσός) ήταν νικητής στα 5.000μ βάδην με 21.15.31 με δεύτερο τον Αλέξανδρο Μορτζάκη (ΑΕ Ολυμπίας) με 21.59.63 και τρίτο τον Κώστα Ντεντόπουλο (ΑΕ Ολυμπίας) με 22.42.50.

Για μια ακόμη χρονιά η σφαιροβολία των ανδρών ήταν από τα αγωνίσματα που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων και οι μετέχοντες κατάφεραν να κρατήσουν το επίπεδο υψηλό.

Μπορεί φέτος να μην βρέθηκαν αθλητές με βολές πάνω από τα 20,00 μ., ωστόσο ο Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) επικράτησε με 19,20 μ. στην πρώτη του νίκη στη διοργάνωση και παράλληλα διατήρησε το σερί που υπάρχει από το 2017 όπου οι νικητές ολοκληρώνουν με βολές πάνω από τα 19,00 μέτρα.

Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε τον αγώνα του με 19,00 μ., επίσης επίδοση που αποτελούσε ρεκόρ του και είχε ακόμη βολές στα 18,79 μ., 18,75 μ. και 18,68 μετρά. Ο Λατιφλάρι μπήκε στον αγώνα με ρεκόρ στον κλειστό στα 18,83 μέτρα.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τη νίκη μου. Υψηλός συναγωνισμός στο αγώνισμα και “βγαίνουν” πολύ καλές επιδόσεις και οι φίλαθλοι παρακολουθούν αγώνισμα υψηλών προδιαγραφών τα τελευταία χρόνια.. Δεν έχουμε σχεδιάσει ακόμη τους επόμενους αγώνες μας», είπε ο Λατοφλάρι.

Το ασημένιο μετάλλιο στον σημερινό αγώνα κατέκτησε ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) με 19,19 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ, αφού βελτιώνει το 19,03 μ., από τη φετινή σεζόν. Το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία πήγε στον Κυριάκο Ζώτο (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 18,21 μέτρα.

Στην τρίτη διαδοχική του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού έφτασε ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων), που πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 6.67 και δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει τον αντιπάλου του.

«Τέλος καλά όλα καλά Δυστυχώς Είχα μία μικρή ίωση την τελευταία εβδομάδα που με κράτησε λίγο πίσω σπίτι. Είμαι ευχαριστημένος όμως που πέτυχα την 3η νίκη μου στο πρωτάθλημα και προχωράμε για τον ανοιχτό Πρώτος στόχος  το ευρωπαϊκό στο Παρίσι και στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι οι Ολυμπιακοί».

Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) λίγο πριν τις κούρσες στα εμπόδια, έτρεξε στα 60μ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 6.80. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο είναι 6.78. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Δημήτρη Χρυσάφη (ΜΕΑΣ Τρίτωνα) με 7.82, που έκανε την αρχή στο βάθρο των νικητών στις διοργανώσεις Ανδρών.

Την δεύτερη νίκη της σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου κατέκτησε η Μαρία Γάτου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) στα 60 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια έφυγε γρήγορα από τον βατήρα και τερμάτισε εύκολα πρώτη σε 7.47 επίδοση κοντά στο φετινό της 7.43.

«Δεν έχει σημασία η επίδοσή μου αλλά σήμερα ήθελα να κερδίσω το πρωτάθλημα όπως το 2014. Από τότε είχα τραυματισμούς αν και είχα το όριο για το παγκόσμιο αλλά δεν μπόρεσα να τρέξω. Είμαι πολύ χαρούμενη για την επάνοδό του και ψυχολογικά έχω ανέβει».

Δεύτερη με 7.51 ήταν η Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας) με δυνατό φίνις στα τελευταία μέτρα και τρίτη η Κατερίνα Σαρρή (Ελευθέριος Βενιζέλος) με 7.55. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) άργησε να φύγει στην εκκίνηση και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τις προπορευόμενες αθλήτριες και τερμάτισε τέταρτη με 7.68, ολοκληρώνοντας επιτυχημένα την παρουσία της στη διοργάνωση.

Η Ιωάννα Ζάκκα αναδείχθηκε πανελληνιονίκης στο ύψος με 1,84 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Αθηνά Ρέτζιου με 1,82 μ. και το χάλκινο η Κατερίνα Κυριακοπούλου με 1,80 μ. «Είμαι αρκετά ικανοποιημένη για τον αγώνα μου στον κλειστό, Είχα μια σύντομη προετοιμασία για τη σεζόν και θέλω να σταθεροποιηθώ σε άλματα στα 1.88μ ώστε να μπορέσω να κυνηγήσω πρόκριση μέσω ράνκινγκ για τους Πανευρωπαϊκούς«, είπε η Ζάκκα.

Στα 400μ πρώτευσε η Ελπίδα Καρκαλάτου με 54.71, η οποία δήλωσε μετά τη νίκη της: «Δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα, είμαι ευχαριστημένη, δεν είχα στόχο τον χρόνο αλλά το μετάλλιο ωστόσο τερμάτισα υγιής. Συνεχίζουμε για τον ανοιχτό θέλω να κάνω το όριο για το Ευρωπαϊκό και στόχος επίσης είναι η 4χ400μ για το ευρωπαϊκό».

Από το απογευματινό πρόγραμμα απουσίασε η Ειρήνη Βασιλείου, καθώς ένα μικρό πρόβλημα υγείας την κράτησε μακριά από την εκκίνηση των 400 μέτρων. Με τον πρωινό προκριματικό η έμπειρη αθλήτρια ολοκλήρωσε την άκρως επιτυχημένη παρουσία της στη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας έκανε ατομικό ρεκόρ σε 60μ, 200μ και 400 μέτρα.

Στα 400μ των ανδρών επικράτησε ο Πέτρος Κυριακίδης με 48.77. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την έκβαση του αγώνα δεν είμαι στην καλύτερή μου κατάσταση αλλά κατάφερα να κερδίσω και τώρα στόχος μου είναι οι αγώνες για το καλοκαίρι Η επίδοση ήταν μέτρια λόγω του ότι μετά την επιστροφή μου από την Ν Αφρική όπου ήμουν για προετοιμασία είχα ένα τραυματισμό και έμεινα λίγο πίσω. Σήμερα κέρδισα το τρίτο μου πρωτάθλημα και είμαι ευχαριστημένος».

Στο τριπλούν γυναικών νικήτρια ήταν η νεαρή Κερκυραία Σπυριδούλα Καρύδη με 13.53: «Είμαι ευχαριστημένη, ήθελα καλύτερη επίδοση αλλά δεν ήρθε…είμαι ευτυχισμένη γιατί είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα στον κλειστό στίβο. Είμαι καλά, ετοιμαζόμαστε για τον ανοιχτό και εύχομαι να είμαι γερή και σταθερή όπως πέρσι».

Ο Θόδωρος Χρυσανθόπουλος πρώτευσε στο επί κοντώ με 5.30μ: «Κέρδισα το πρωτάθλημα και είμαι χαρούμενος. Είμαι καλά και ελπίζω ‘οτι θα έρθουν πολύ καλύτερες επιδόσεις. Δοκίμασα σήμερα ένα καινούργιο κοντάρι και ελπίζω να πάω ψηλότερα. Είχα αποτυχημένες στα 5.55μ. Τώρα θα προγραμματίσουμε την προετοιμασία για τους θερινούς αγώνες και δεν κρύβω ότι εκτός από το Ευρωπαϊκό στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχουν και οι Ολυμπιακοί». 

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου όπως αναμενόταν νίκησε στα 1.500μ: με 4.25.44: Είμαι χαρούμενη για το 3ο μου πρωτάθλημα, δεν με ενδιέφερε η επίδοση σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας μου αλλά το μετάλλιο. Αύριο θα πάρω μέρος στα 800μ και ελπίζω να κατακτήσω το δεύτερό μου ντάμπλ. Σχεδιάζουμε την καλοκαιρινή σεζόν με στόχο τους πανευρωπαϊκούς στο Παρίσι».  

Χρήστος Μουρδουκούτας
 

©Πηγή: amna.gr

Loading