Εβάν Φουρνιέ: «Η αθλητική μας κουλτούρα στο σχολείο είναι καταστροφική»

Ο Εβάν Φουρνιέ, απευθύνεται στον υπουργό Εθνικής Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ, επισημαίνοντας την ανάγκη για μεταρρύθμιση του γαλλικού αθλητικού συστήματος

Μετά από τις αρκετές επιτυχίες της Ολυμπιακής ομάδας της Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Μπλανκέρ συνεχάρη τον… εαυτό του, καθώς έγραψε σε ανάρτηση του στο Twitter πως αυτές οι διακρίσεις οφείλονται «στην ποιότητα της διδασκαλίας αυτών των αθλημάτων στο σχολείο». Ηταν μία δήλωση, που επικρίθηκε έντονα από αρκετούς Γάλλους αθλητές, συμπεριλαμβανομένου του διεθνή μπασκετμπολίστα, Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με τους «τρικολόρ», μετά τον χαμένο (87-82) τελικό από τις ΗΠΑ.

propoli

Ο Γάλλος άσος, ο οποίος πήρε μεταγραφή για τους Νικς της Νέας Υόρκης, στις αρχές Αυγούστου, είχε απαντήσει πρώτα στον υπουργό στο Twitter, εξηγώντας ότι «το σχολείο σε καμία περίπτωση δεν συνέβαλε στην άσκηση του μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Η αθλητική μας κουλτούρα στο σχολείο είναι καταστροφική».

Και σήμερα, με το άρθρο του στην έγκυρη εφημερίδα, ο Φουρνιέ, θέλησε να αναπτύξει τα επιχειρήματα του, τονίζοντας πως αντίκτυπος του εθνικού συστήματος στην απόδοση των κορυφαίων Γάλλων αθλητών είναι ελάχιστος και ότι η πρόσβαση στον αθλητισμό είναι άνιση ανάλογα με τα μέσα που διαθέτουν τα σχολεία. 

«Δεν ήταν οι ελάχιστες δύο ώρες την εβδομάδα στο πρόγραμμα του κολλεγίου μου, που με έκαναν να θέλω να παίξω μπάσκετ», αναφέρει ο Φουρνιέ και εξηγεί πως είναι άμεση η ανάγκη μίας μεταρρύθμισης του αθλητικού συστήματος στην Γαλλία, «για να βελτιώσει την εξέταση και την πρόσβαση στον αθλητισμό στα σχολεία μας. Χρειάζεται μεγαλύτερη πρόσβαση στον πολιτισμό και στον αθλητισμό».

Ο 28χρονος μπασκετμπολίστας, μάλιστα, τονίζει την επιθυμία, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, στο Παρίσι, χρησιμεύσουν ως εφαλτήριο για μια τέτοια μεταρρύθμιση του αθλητισμού στα σχολεία, αντλώντας έμπνευση από το σύστημα που εφαρμόστηκε σε άλλες χώρες. Για παράδειγμα, προσφέροντας «χρονικά διαστήματα αφιερωμένα στον αθλητισμό ή επιτρέποντας στους νέους να ακολουθήσουν καριέρα στον αθλητισμό χωρίς να παραμελούν τις σπουδές τους, όπως συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, των οποίων τα πανεπιστήμια προσφέρουν υποτροφίες σε νέους αθλητές».

Ετσι, ο αθλητισμός «καταλαμβάνει μία πιο σημαντική θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα», σύμφωνα με τον Φουρνιέ, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να καλωσορίσει τον Μπλανκέρ στην Νέα Υόρκη κατά την διάρκεια της σεζόν, προκειμένου να συνεχισθεί αυτή η ανταλλαγή απόψεων.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading