Η Μαδρίτη ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει αγώνα Φόρμουλα Ένα

 Η Μαδρίτη έχει εκφράσει επίσημα ενδιαφέρον για τη «φιλοξενία» αγώνα της Φόρμουλα Ένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η περιφερειακή κυβέρνηση της πόλης.

Μολονότι δεν υπάρχουν πίστες κατηγορίας Φόρμουλα Ένα στη Μαδρίτη και η Ισπανία διοργανώνει ήδη αγώνα στη Βαρκελώνη, με το σχετικό συμβόλαιο να έχει ισχύ έως το 2026, οι αρχές της πρωτεύουσας πιστεύουν ότι μπορούν να αρχίσουν συνομιλίες με τους υπευθύνους της αμερικανικής εταιρείας “Liberty Media”, η οποία κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα της Φόρμουλα Ένα, για τη διεξαγωγή ενός γκραν πρι.

«Θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη δέσμευσή μας σε εσάς και σε αυτό το πρότζεκτ, καθώς και την προθυμία μας να υπογράψουμε τις κατάλληλες συμφωνίες για να προβάλουμε τον αγώνα και να προσφέρουμε ένα σπουδαίο αθλητικό και ψυχαγωγικό θέαμα» αναφέρει ο υπουργός της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης, Ενρίκε Λόπεθ, σε επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Φόρμουλα Ένα, Στέφανο Ντομενικάλι. Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την πρόταση της Μαδρίτης, ενώ οι άνθρωποι της Φόρμουλα Ένα αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Η Μαδρίτη «φιλοξένησε» αγώνες Φόρμουλα Ένα μεταξύ του 1968 και του 1981 στην πίστα Χαράμα, η οποία είναι ξεπερασμένη και θα χρειαζόταν μια σημαντική αναβάθμιση για να μπορέσει να φιλοξενήσει ξανά γκραν πρι. Πέρυσι, η τοπική κυβέρνηση του δήμου Μοράτα ντε Ταχούνα που βρίσκεται 36 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης, επιβεβαίωσε ότι επεδίωκε να κατασκευάσει μια πίστα “Grade 1” (σ.σ. τα σιρκουί που διαθέτουν τη συγκεκριμένη άδεια έχουν τη δυνατότητα να «φιλοξενήσουν» γκραν πρι Φόρμουλα Ένα), με τη φιλοδοξία να «στεγάσει» στο μέλλον αγώνες Φόρμουλα Ένα και MotoGP.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Άρης: Τακτοποιήθηκαν οι οικονομικές εκκρεμότητες για την περυσινή και τρέχουσα σεζόν