«Γερά» ποτήρια οι Θεσσαλονικείς οδηγοί!

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας.

Οι Θεσσαλονικείς οδηγοί αποδεικνύονται «γερά» ποτήρια καθώς, συγκριτικά με τον περυσινό Ιούνιο, φέτος διαπιστώθηκε δραματική αύξηση σε ποσοστό 80,88% εκείνων που οδηγούσαν μεθυσμένοι. Εκτός από τους μεθυσμένους, αύξηση 48,34% διαπιστώθηκε και στις παραβάσεις για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα.

Οι αποδείξεις με αριθμούς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον Ιούνιο του 2018, σχεδόν 2 στους 100 οδηγούς που υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ ήταν μεθυσμένοι (246 από τους 12.536). Οι δε παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας εκτοξεύτηκαν το ίδιο διάστημα σε 1.206, 393 περισσότερες από την αντίστοιχη περίοδο πέρσι (813).

Οι δύο παραπάνω κατηγορίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφορούν τις λεγόμενες επικίνδυνες παραβάσεις, δηλαδή εκείνες που ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για πρόκληση τροχαίου δυστυχήματος με θάνατο ή τραυματισμό. Η δε θεματική άνοδος που καταγράφηκε φέτος στις συγκεκριμένες κατηγορίες φαίνεται ότι αποδίδεται στους ενισχυμένους ελέγχους που έγιναν από πλευράς Τροχαίας, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Μειώθηκαν ωστόσο τα θανατηφόρα ατυχήματα

Σε ό,τι αφορά, τα τροχαία ατυχήματα, θανατηφόρα ή με τραυματισμούς, καταγράφηκε το ίδιο διάστημα μια μείωση της τάξεως των 17,6%, συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2017 (117 φέτος από 142 πέρσι). Από το σύνολο των ατυχημάτων, δύο ήταν θανατηφόρα, όσα και πέρσι.