INTIME

«Ανεβαίνει» για τα εγκαίνια του μετρό ο Αλέξης Τσίπρας

Του Αντώνη Τσολναρά
Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του πρώτου ολοκληρωμένου σταθμού μετρό στη Θεσσαλονίκη, «Συντριβάνι/Έκθεση».

propoli

Όπως αναφέρει και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος, η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να υποδεχτεί το 2019 «τον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο σταθμό Σιντριβάνι/Έκθεση», κάτι που μαρτυρούν και οι σχετικές φωτογραφίες του έργου.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. μετά την ολοκλήρωση του σταθμού, αποφάσισε να διοργανώσει σχετική εκδήλωση – με συγκεκριμένο αριθμό προσκεκλημένων, περίπου 150. Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκεται και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απάντησε θετικά στο αίτημα της εταιρίας και αναμένεται αύριο Σάββατο 29 Δεκεμβρίου να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και στην εκδήλωση της Αττικό Μετρό Α.Ε., κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η αστυνομία να βρίσκεται επί ποδός από νωρίς το πρωί, κλείνοντας -πιθανότατα- κεντρικές αρτηρίες της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός εκτός από την παρουσία του στο σταθμό του μετρό, αναμένεται να έχει νωρίτερα συναντήσεις στο ΥΜΑΘ και πιο συγκεκριμένα, με τον νέο επικεφαλής του γραφείου, Γ. Αγγελόπουλο.

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα

Λόγω των κινητοποιήσεων των ηθοποιών του ΚΘΒΕ για τη συλλογική τους σύμβαση και τις διαφοροποιήσεις στα Μουσεία της πόλης, δεν θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση που είχε προαναγγελθεί – Αντιθέτως  θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το συγκρότημα Fortissimo.

Η ξενάγηση στο σταθμό του μετρό

Στην αυριανή εκδήλωση αύριο (29/12) στο σταθμό του μετρό, αναμένεται να παρουσιαστούν πιο συγκεκριμένα οι λεπτομέρειες για την εξέλιξη όλου του έργου – που τόσο ανυπομονούν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να μπει σε λειτουργία. Έπειτα, θα παρουσιαστούν τα πιο τεχνικά κομμάτια στον σταθμό «Συντριβάνι/Έκθεση», με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις κυλιόμενες σκάλες που σύμφωνα με τον Γ. Μυλόπουλο έχουν τεθεί σε λειτουργία.

Μετρό Θεσσαλονίκης:Και οι κυλιόμενες σκάλες στο σταθμό Σιντριβάνι/Έκθεση έτοιμες σε λειτουργία.

Gepostet von Γιάννης Α. Μυλόπουλος am Donnerstag, 27. Dezember 2018

Το χρονοδιάγραμμα

Υπενθυμίζεται πως οι εργασίες στο μετρό Θεσσαλονίκης συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και πιστά με το χρονοδιάγραμμα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το καλοκαίρι του 2019 θα υπάρχει δοκιμαστική λειτουργία του Μετρό, στα τέλη του 2020 θα λειτουργεί η βασική γραμμή από την Ν. Ελβετία μέχρι τον Ν.Σ.Σ. Η βασική γραμμή δεν θα περιλαμβάνει τον σταθμό Βενιζέλου, καθώς ο συγκεκριμένος σταθμός θα παραδοθεί το 2023, αλλά σύμφωνα με τα σχέδια, τα βαγόνια θα περνούν από την σήραγγα του σταθμού.

Η προέκταση στην Καλαμαριά θα τεθεί σε λειτουργία το 2021, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε..

 

 

Loading