INTIME

Αντινατοϊκή διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη από την ΕΔΥΕΘ (pics)

Αντινατοϊκή συγκέντρωση πραγματοποίησαν τα μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης.

propoli

Συγκεκριμένα, η διαδήλωση έλαβε χώρα, ενάντια στη διέλευση Αμερικανονατοϊκών ελικοπτέρων και εξοπλισμού από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΥΕΘ βάλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να μας θυμίσει τα 20 χρόνια της επέμβασης και του βρώμικου πολέμου των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ το 1999 ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, ενός πολέμου που οριστικοποίησε τη βίαιη διάλυση του ενιαίου αυτού κράτους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Και συμπληρώνει πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παίζει επάξια το ρόλο του «γεωπολιτικού μεντεσέ» και εμπλέκει τη χώρα και τον λαό μας βαθιά στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των Αμερικανονατοϊκών».

Επίσης σε ότι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «κόπιασε βαριά για να μαντρώσει στη φυλακή του ΝΑΤΟ το λαό της πΓΔΜ, ενώ έπεται συνέχεια και για άλλους λαούς, με την λεγόμενη ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων».

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της συγκέντρωσης θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

Δείτε τις φωτογραφίες από τον φακό του πρακτορείου InTime:

Loading