Αποχωρούν οι μετανάστες από το Σταθμό της Διαλογής

Ομαλοποιείται η κατάσταση αυτή την ώρα στον Σταθμό Διαλογής του ΟΣΕ στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, όπου το πρωί περίπου 100 μετανάστες εμπόδισαν για λίγα λεπτά τη διέλευση εμπορικής αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη.

Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ ενημέρωσαν την αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

propoli

Κάποιοι αλλοδαποί παρέμεναν στα πλάγια των σιδηροδρομικών γραμμών του σταθμού μέχρι πριν από λίγη ώρα (10:15 πμ).

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς αποχώρησαν μετά την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ ορισμένοι, που δεν διέθεταν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, παρελήφθησαν για έλεγχο από αστυνομικούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μετανάστες προσπαθούν να διαφύγουν από τη χώρα με τη συγκεκριμένη τακτική, εμποδίζοντας δηλαδή την ομαλή λειτουργία αμαξοστοιχιών.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν στο Politik.gr, ότι νεαροί μετανάστες συγκεντρώνονται αρκετά συχνά στο σημείο με στόχο να καταφέρουν να επιβιβαστούν σε κάποια αμαξοστοιχία του ΟΣΕ και ώστε να φτάσουν μέχρι τα σύνορα.

Κατά διαστήματα πρόσφυγες και μετανάστες τρυπώνουν κάτω από τα βαγόνια των τρένων, προκειμένου να περάσουν τα σύνορα και να βρεθούν στην Κεντρική Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Politik.gr, οι αστυνομικές δυνάμεις παρενέβησαν άμεσα, μεταφέροντας στη Διεύθυνση Αλλοδαπών τους μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει πάνω στις ράγες, ενώ αναμένεται να συλληφθούν όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη διαμονή στη χώρα.

Σημειώνεται πως ορισμένοι αποχώρησαν οικειοθελώς από το σημείο αμέσως μετά την παρουσία της αστυνομίας. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στη Διαλογή είναι ομαλή, ενώ αναμένεται το δρομολόγιο προς την Ειδομένη να ξεκινήσει κανονικά.

 

 

Loading