INTIME

Αυθημερόν γιόρτασαν τον Δεκαπενταύγουστο οι Θεσσαλονικείς

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα οι Τροχαία, ο αριθμός των οχημάτων που ξεκίνησαν από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Χαλκιδική και την  Κατερίνη για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, ήταν σχεδόν ίδιος με αυτά που επέστρεψαν την ίδια μέρα.

propoli

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δήλωση της υποδιευθύντριας Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευής Παπαγεωργοπούλου στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ «από τις 6 το πρωί μέχρι και τις 12 το βράδυ, 25.600 ήταν τα εισερχόμενα οχήματα, ενώ 25.800 ήταν τα εξερχόμενα από τα διόδια των Μαλγάρων, ενώ 25.800 οχήματα αναχώρησαν για τις παραλίες της Χαλκιδικής και 25.400 επέστρεψαν από την Ε.Ο> Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών. Προς την Καβάλα αναχώρησαν 6.500 αυτοκίνητα και σχεδόν ο ίδιος αριθμός οχημάτων επέστρεψε στην πόλη».

Να σημειωθεί ότι η υποδιευθύντρια της Τροχαίας αναφέρθηκε και στους αυξημένους ελέγχους της Τροχαίας, από τους οποίους «δυστυχώς προέκυψε ότι υπήρχαν αρκετοί οδηγοί που επέλεξαν να καταναλώσουν αλκοόλ και να οδηγήσουν.

Ας προβληματίσει το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάποιος επιλέγει να κυκλοφορήσει με την οικογένειά του αυθημερόν και συνδυάζει την έξοδό του με την κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση».

Μάλιστα, έκανε έκκληση προς τους εκδρομείς, “να επιλέγουν ως οδηγό, ένα άτομο από την παρέα, που δεν θα καταναλώσει αλκοόλ, διότι δεν επιτρέπεται ούτε ένα ποτηράκι αλκοόλ να καταναλώσουμε και στη συνέχεια να οδηγήσουμε”.

Loading