Βαρβιτσιώτης: «Κακοδιαχείριση στο μεταναστευτικό»

[a5-login-form]Ρεπορτάζ: Μαρία Βλάχου

propoli

Συνέντευξη Τύπου για το μεταναστευτικό έδωσε ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

«Η πόλη υφίσταται τις συνέπειες των αυξημένων ροών από τον Έβρο. Η κυβέρνηση από το 2015 και έπειτα μετέφερε ένα βάρος στη Μακεδονία, καθώς υιοθέτησε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και τόνισε πως η «Η Ελλάδα έχει γίνει ο παρίας της διεθνούς κοινότητας».

«Κακοδιαχείριση των κονδυλίων»

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ αναφέρθηκε και στο θέμα των κονδυλίων για το μεταναστευτικό, λέγοντας πως «υπάρχει μεγάλος βαθμός κακοδιαχείρισης κονδυλίων. Μόνο το υπουργείο Άμυνας έχει εκταμιεύσει πάνω από 112 εκατ. ευρώ με απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαγωνισμό».

Ο πρώην υπουργός διαβεβαίωσε, πως κύριο μέλημα της ΝΔ είναι η ασφάλεια των συνόρων, η δημιουργία συνθηκών ανθρωπιάς, ο άμεσος διαχωρισμός σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι «μνηστήρες» του δήμου Θεσσαλονίκης

Ερωτηθείς για τις πολλές υποψηφιότητες από το χώρο της ΝΔ για το δήμο Θεσσαλονίκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σχολίασε: «Εμείς χαιρόμαστε που λαμπρες προσωπικότητες θέλουν να συμμετάσχουν στα κοινά».

Διαβάστε ακόμη: «Κατηγορήθηκα για γενναιοδωρία στην Ελλάδα» λέει ο Σόιμπλε

Loading