Γάκης: “Θεσμική εκτροπή στο Δήμο Θεσσαλονίκης”

Για μία πολύ σημαντική για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Θεσσαλονίκης θεσμική εκτροπή έκανε λόγο μιλώντας στην εκπομπή του Flash 99,4 «Μιλάμε Πολιτικά» ο δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» του Νίκου Ταχιάου, Βασίλης Γάκης.

Εξηγώντας τα περί θεσμικής εκτροπής ο κ. Γάκης ανέφερε το δικαίωμα των συμβούλων να ανεξαρτητοποιηθούν. «Όταν μπήκαν στο συμβούλιο είπαν ότι ανεξαρτητοποιήθηκαν, όχι ότι προσχώρησαν στην παράταξη του Ζέρβα. Λογίζονται ως μία παράταξη πλέον οι 7 ανεξάρτητοι σύμβουλοι και εξασφαλίζουν μία έδρα στις επιτροπές και αυτό σε βάρος της μειοψηφίας, και συγκεκριμένα της παράταξης Ψωμιάδη”, ανέφερε σχετικά.

propoli

Σχολιάζοντας την αλλαγή στον αριθμό των συμβούλων της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», που από 11 είναι πλέον 6, είπε ότι αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης παραμένει ο κ. Ταχιάος.

«Σημασία δεν έχουν οι αριθμοί των μελών για μία παράταξη» επεσήμανε και συνέχισε με νόημα ότι «άλλο αποδέχομαι, άλλο ανέχομαι. Το 15% αποδέχεται το 65% ανέχεται».

Κάλεσε τα μέλη της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να είναι προσεχτικά και να μην ενοχλούν.

Παράλληλα, τους κατηγόρησε ότι «δυναμιτίζουν τη λογική της συναίνεσης.  Εμείς ως παράταξη έχουμε λογική συναίνεσης για να λυθούν τα προβλήματα χρειάζεται πνεύμα συνεργασίας.

Ο κ. Γάκης εκτίμησε ότι «δεν ξεκίνησε καλά η θητεία. Θα πρέπει να παρέλθει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, κατ’ αρχήν μεταξύ τους, γιατί είναι ετερόκλητοι να μπορέσουν να τα βρουν, να κατανοήσουν τι ακριβώς θέλουν από το νέο πρόγραμμα. Στην αρχή υπάρχει μία αγωνία ποιος θα αποδειχθεί ποιος πιστός κοντά στο Δήμαρχο. Να τα βάλουν κάτω και να καταλάβουν ότι τα προβλήματα θέλουν συναινέσεις, κυρίως κοινωνικές συναινέσεις».

Κατέληξε λέγοντας με νόημα ότι «τα προβλήματα της πόλης δεν λυνονται με Game of thrones, με παιχνίδια εξουσίας».

«Δίνω την ευχή μου για καλή επιτυχία. Να δείξουν μέσα από το έργο τους ότι έχουν μία πολύ διαφορετική οπτική από αυτήν που επέδειξαν την πρώτη μέρα», τόνισε ο κ. Γάκης.

Loading