Δ. Κούβελας: «Άθλια η επίθεση της Χατζηγεωργίου»

Ως «άθλια επίθεση, που ήτανε στα πλαίσια της προκατασκευασμένης συμπεριφοράς των κυβερνητικών στελεχών» χαρακτήρισε την ανακοίνωση που εξέδωσε σε βάρος του η υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου στην εκπομπή «Αριστερά και Δεξιά στα FM» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη και τον Θωμά Καλέση, ο δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας.

propoli

Σε ερώτηση για το περιστατικό που σημειώθηκε χθες, ο Δ. Κούβελας απάντησε πως «η ανακοίνωση που διαβάσαμε χθες το βράδυ με άφησε με ανοιχτό το στόμα θα έλεγα. Χθες το απόγευμα πράγματι έγινε μια σπουδαία εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη προς τιμήν του ιδρύματος και των ευεργετών αδελφών Παπαγεωργίου, με την ευκαιρία των 20 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς στην βόρειο Ελλάδα, όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη, του ομώνυμου νοσοκομείου. Ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι ένα νοσοκομείο μοντέλο για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι ακόμα πρότυπο και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Καταρχήν το επίπεδο των προσκεκλημένων ήταν πολύ υψηλό και ανάμεσά μας ήταν προσκεκλημένη και η κυρία υφυπουργός η οποία μάλιστα, ήταν στο πρόγραμμα να απευθύνει και έναν χαιρετισμό. Όλοι περιμέναμε να αναφερθεί στην προσφορά των ευεργετών, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, να ακούσουμε εν πάση περιπτώσει αυτό το οποίο όλοι είχαμε στο μυαλό μας, όλοι αισθανόμασταν, να ακούσουμε πράγματα εντός του κλίματος της εκδήλωσης.

Αντί γι’ αυτού είχε ένα έτοιμο κομματικό λογύδριο όπου καταφέρονταν κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων για τα θέματα της Υγείας και εκθείαζε την κυβερνητική πολιτική στον τομέα. Αναρωτήθηκα λοιπόν: για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα μιλήσετε; Αυτή ήταν η απορία που εξέφρασα αφού είχε προχωρήσει η ομιλία της πάντα εκτός θέματος και εκτός κλίματος».

Παράλληλα, ο Δ. Κούβελας πρόσθεσε ότι «η κυρία υφυπουργός επέλεξε να αποχωρήσει από την εκδήλωση, διότι εγώ δεν δίνω άλλη εξήγηση, τόσο εύκολα, εκτός αν δεν αντέχει κανείς παρά να μιλά μόνο σε κομματικά ακροατήρια, δεν αντέχει το βάρος της θεσμικής του ιδιότητας, σε αυτήν την περίπτωση μπορώ μόνο να εξηγήσω, την αποχώρησή της. Και στην συνέχεια ήταν αυτή η ανακοίνωση. Αλλά είναι ξέρετε αυτή η γνωστή τακτική των κυβερνητικών στελεχών. Αυτό το ζούμε τα τελευταία χρόνια, να απευθύνονται προς όλους και προς όλα με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, να κάνουνε προσωπικές επιθέσεις και μάλιστα αυτά είναι κλισέ πλέον, καθώς με κάθε ευκαιρία όλοι είναι ακροδεξιοί και φασίστες».

Loading