INTIME

Ερωτηματικά από το βίντεο των σημερινών επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από τα σημερινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος του μαθητικού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

propoli

Μια ομάδα νεαρών μαθητών προσπάθησε να προσεγγίσει κατάληψη αντιεξουσιαστών και απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Στη συνέχεια επικράτησε αναστάτωση με τους μαθητές να στήνουν οδόφραγμα επί της Αγίου Δημητρίου και τους αστυνομικούς να τους απωθούν προς το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το live που εγείρει ερωτηματικά

Στο Facebook εκείνη την ώρα έκανε live video χρήστης της σελίδας της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης. Ο εικονολήπτης και προφανώς μέλος της Επιτροπής φωνάζει ότι αναρχικοί επιτίθενται προς τους μαθητές με μια κυρία να προσπαθεί να τον διορθώσει ότι αυτοί που πετούν πέτρες είναι οι μαθητές και τον ίδιο να παραδέχεται ζωντανά στο βίντεο ότι λέει ψέματα.

Δείτε τον διάλογο

Άντρας: Χτυπάνε αναρχικοί τα παιδιά! Που είστε ρε;
Γυναίκα: Δικοί μας είναι ρε. Τι λες;
Άντρας: Ξέρω μωρέ. Ξέρω εντάξει. Κοίταξε να δεις. Ο πόλεμος δεν παίζεται… όπως το παίζουνε κι αυτοί τον πόλεμο…

Φυσικά το βίντεο εγείρει πολλά ερωτηματικά σχετικά με το αν ήταν φτιαχτό ή όχι και για ποιον λόγο ο άνδρας που βιντεοσκοπεί είπε ψέμματα, τη στιγμή που το συγκεκριμένο ντοκουμέντο έχουν δει πάνω από 120.000 άτομα.

Loading