Θεσσαλονίκη: Ένα και… μεγάλο το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Αλλάζουν τα σχέδια για τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια του Σαββατοκύριακου ενόψει ΔΕΘ και παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

propoli

Ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν δύο το Σάββατο και δύο την Κυριακή, τελικώς μετά και την αρχική ακύρωση της συναυλίας με την λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον φορέα Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία, αποφασίστηκε να μεταφερθούν οι συγκεντρώσεις τις Κυριακές και να πραγματοποιηθεί ένα, ενιαίο.

Η Βεργίνα Τηλεόραση που είχε κάνει κάλεσμα για το μεσημέρι της Κυριακής στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου στην 83η ΔΕΘ και η Επιτροπή για την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, μεταφέρουν την διαμαρτυρία της Κυριακής, το Σάββατο.

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση από τους διοργανωτές, «το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 καλούμε όλους τους Έλληνες έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης για να εκφράσουμε ειρηνικά και αποφασιστικά την έντονη αντίδραση μας στην συμφωνία των Πρεσπών που πλήττει ανεπανόρθωτα τα δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού.

Όλοι με την Ελληνική σημαία στο χέρι ελάτε να πλημμυρίσουμε την Θεσσαλονίκη με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα στην έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων γιατί δεν πρέπει να επιτραπεί η σλαβοποίηση του Μακεδονικού Ελληνισμού που οδηγεί σε παραχώριση Ελληνικών εδαφών.

​Χωρίς εξέδρες και ομιλητές. Θα μιλήσει ο Ελληνικό λαός.

Οι Διοργανωτές

Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου

Επιτροπές Αγώνα για την Μακεδονία

*Προσυγκέντρωση στον Λευκό Πύργο».

Όπως όλα δείχνουν θα έχουμε το ερχόμενο Σάββατο ένα μεγάλο συλλαλητήριο, το οποίο θα ξεκινήσει από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και θα καταλήξει με πορεία έξω από το «Ιωάννης Βελλίδης»

 

Loading