INTIME

Θεσσαλονίκη: Οκτώ συλλήψεις στη βραδιά τρόμου

Στη σύλληψη οκτώ ατόμων και την προσαγωγή άλλων 28 προχώρησαν έως αργά το βράδυ του Σαββάτου οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, για τα επεισόδια που ξέσπασαν πέριξ της ΔΕΘ. 

propoli

Για τους επτά εκ των οκτώ συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα επεισόδια, ενώ σε βάρος μίας ανήλικης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Απαντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Άγρια επεισόδια και συνεχής ρίψη χημικών

Εκτεταμένα ήταν τα επεισόδια που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και γύρω από τη ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου.

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ωστόσο η συγκέντρωση αμαυρώθηκε από τα επεισόδια και την αλόγιστη χρήση χημικών.

Το σκηνικό πέριξ της ΔΕΘ αλλά και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο. με πέτρες, χημικά, τραυματίες, συλλήψεις και δεκάδες κλήσεις στο ΕΚΑΒ για παροχή πρώτων βοηθειών να συνθέτουν μία «εκρηκτική» κατάσταση.

Αυτό που προκάλεσε ωστόσο έντονες αντιδράσεις είναι ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν σταμάτησαν να ρίχνουν χημικά ακόμη και κατά μικρών παιδιών και ηλικιωμένων που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ή απλά έτυχε να περνάνε από τα σημεία των επεισοδίων.

 

 

 

 

Loading