INTIME

Θεσσαλονίκη: Την Πέμπτη η πόλη ντύνεται στα γιορτινά!

Όλα είναι έτοιμα προκειμένου η Θεσσαλονίκη να ντυθεί στα γιορτινά των Χριστουγέννων και αυτό θα συμβεί την Πέμπτη (29/11) στις 20.30 το βράδυ, οπότε και θα ανάψουν τα λαμπάκια του κεντρικού δέντρου στην Πλατεία Αριστοτέλους.

propoli

Το φυσικό έλατο, ύψους 20 μέτρων από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, θα ανάψει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία με τον γνωστό καλλιτέχνη, Γιώργο Σαμπάνη.

Επίσης στην Πλατεία Αριστοτέλους έχουν ήδη τοποθετηθεί τέσσερα σπιτάκια με δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, ένα καρουζέλ, ένα τρενάκι, ενώ θα υπάρχει φέτος και φάτνη.

«Ο φετινός εορταστικός μήνας έχει ως σκεπτικό να είναι παραδοσιακός. Η πόλη φωτίζεται με παλιό και νέο φωτισμό, ενώ ζητήσαμε από τους επιχειρηματίες να συμμετέχουν στο στολισμό και έχουμε ωραία δείγματα. Το φως είναι αυτό που δίνει την εορταστική ατμόσφαιρα» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το μεσημέρι, στο φουαγιέ του δημαρχείου με αφορμή των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Και πρόσθεσε πως για πρώτη φορά φέτος στην Πλατεία Αριστοτέλους θα υπάρχει περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. «Μετά από συζητήσεις με την ΕΛ. ΑΣ αποφασίσαμε να στηρίξουμε το έργο της. Τα νέα παιδιά στην αστυνομία είναι μορφωμένα και ευαίσθητα. Να αποκαταστήσουμε μια καλύτερη σχέση της αστυνομίας με τον πολίτη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπεύθυνοι για τον στολισμό των φετινών Χριστουγέννων, είναι οι αντιδήμαρχοι Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ενώ στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και η Βούλα Πατουλίδου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων πως τα Χριστούγεννα είναι «φως, ήχος, μουσικές και ένας τρόπος να αντισταθείς στη μιζέρια. Για μένα είναι η ωραιότερη γιορτή και μακάρι να παρασύρουμε τους ανθρώπους της αγοράς να στολίσουν τις βιτρίνες τους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος τόνισε ότι και φέτος θα ανάψουν τα φώτα των γερανών που βρίσκονται στα εργοτάξια. «Η Αττικό Μετρό ανάβει τα φώτα των γερανών, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας στην πόλη. Το Μετρό, έργο που ταλαιπώρησε την Θεσσαλονίκη και τους πολίτες έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια, όπως όλοι διαπιστώνουν, μεγάλη πρόοδο και επιτέλους πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του».

Loading