INTIME

Θεσσαλονίκη: «Ψάχνουν» τον οπλοφόρο διαδηλωτή

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την καταγγελία πως ένας διαδηλωτής απείλησε φωτορεπόρτερ με όπλο στο συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, παρήγγειλε ο εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας.

propoli

Όπως φαίνεται, η καταγγελία του φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, παίρνει τη δικαστική οδό, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, κατόπιν αναφοράς που έφτασε στο γραφείο του από την Αστυνομία, να παραγγέλνει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εντοπιστεί ο καταγγελλόμενος ως οπλοφόρος και να αποδοθούν εις βάρος του οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες εφόσον προκύψουν από την έρευνα.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της απόπειρας παράνομης βίας και απειλής, όπως επίσης της παράνομης οπλοφορίας.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με την καταγγελία, το υπό διερεύνηση περιστατικό σημειώθηκε κοντά στον Λευκό Πύργο, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη επεισόδια από μερίδα διαδηλωτών που συμμετείχε στο συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως κατήγγειλε ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρχικά διαδηλωτής προσπάθησε να αρπάξει κάμερα από γυναίκα εικονολήπτη, που κάλυπτε τηλεοπτικά τη διαδήλωση. Συνάδελφοί του, που βρίσκονταν στο σημείο και αντιλήφθηκαν το περιστατικό, επενέβησαν και ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση.

Τότε επενέβη δεύτερος διαδηλωτής, ο οποίος, κατά τον καταγγέλλοντα, έβγαλε από το τσαντάκι του όπλο και τους απείλησε, χωρίς να το στρέψει εναντίον τους. Το γεγονός προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φωτορεπόρτερ, ωστόσο το επεισόδιο έληξε με την αποχώρηση του φερόμενου ως οπλοφόρου.

Δείτε επίσης: Αυτόφωρο για τρεις άνδρες των ΜΑΤ για τα επεισόδια

Loading