INTIME

«Καμία στήριξη στη συμφωνία των Πρεσπών»

«Δεν πρόκειται να στηρίξουμε καμία συμφωνία που σε βάρος της χώρας μας και των εθνικών μας συμφερόντων» επανέλαβε για ακόμη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

propoli

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που έδωσε το «παρών» στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και στην επίσημη δοξολογία για την γιορτή του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου, τόνισε πως «δεν θα στηρίξουμε συμφωνία που εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους γείτονές μας».

«Η Θεσσαλονίκη σήμερα γιορτάζει»

Ο κ. Μητσοτάκης στις καθιερωμένες δηλώσεις στους δημοσιογράφους, επισήμανε πως «η Θεσσαλονίκη σήμερα γιορτάζει και η σκέψη όλων μας γυρίζει πίσω στο 1912 όταν η Ελλάδα και η ηγεσία της παραμέρισαν τις διαφορές τους και έκαναν πράξη την επιθυμία όλων των Ελλήνων για την απελευθέρωσή τους».

«Σήμερα δυστυχώς σκεπάζει τη χώρα μια συνολική απαισιοδοξία», πρόσθεσε ο αρχηγός της ΝΔ, «πρέπει να σκεφτούμε και πάλι τις αρετές της Χώρας μας που έκαναν την Ελλάδα μεγάλη. Σήμερα από εδώ από τη Μακεδονία μας έχουμε ένα χρέος παραπάνω. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να στηρίξουμε καμία συμφωνία που είναι σε βάρος της Χώρας μας και των εθνικών μας συμφερόντων, εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους γείτονές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: «Έσπασε» το πρωτόκολλο ο ΠτΔ – Συζήτησε με διαδηλωτές (vd)

Loading