Καραγιάννης: «Η τροπολογία για τις 4 κάλπες παραβιάζει το σύνταγμα»

Την δική του απάντηση στην διοίκηση του ΟΑΣΘ που απείλησε να διακόψει τα δρομολόγια προς τον Λαγκαδά εξαιτίας μιας ανωμαλίας σε δρόμο της περιοχής, έδωσε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο δήμαρχος της Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την πιθανότητα να σταματήσει το δρομολόγιο του ΟΑΣΘ για τον Λαγκαδά, ο δήμαρχος της περιοχής τόνισε πως δεν θέλησε δώσει έκταση στο ζήτημα «γιατί η καθημερινότητα είναι κάτι το οποίο καθημερινά δίνουμε την μάχη και δε χρειάζεται να απολογούμαστε και στον ΟΑΣΘ. Ας λύσουμε πρώτα τα θέματα με τα δρομολόγια και με τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν και με τον κόσμο που περιμένει στις στάσεις και μετά θα μας κάνουν υποδείξεις.

Όμως αφού μου δίνετε αυτήν την ευκαιρία, να πω δυο κουβέντες. Αν έχετε τις φωτογραφίες στο ρεπορτάζ, θα δείτε ότι είναι δύο φωτογραφίες από μια περιοχή που είναι εκτός του οικισμού και είναι σε απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου από τον οικισμό του Λαγκαδά. Τώρα μιλάμε για έναν δήμο με 47 χωρία, με 660 χιλιόμετρα οδικού δικτύου, ο ΟΑΣΘ επέλεξε, δεν ξέρω ποιος το έκανε αυτό το ρεπορτάζ να βγάλει δύο φωτογραφίες από δύο τρύπες κοντά στην περιοχή όπου είναι το αμαξοστάσιό τους και σας το είπα εκτός του οικισμού. Εν πάση περιπτώσει περιμένω να δω και τα ίδια αντίστοιχα ρεπορτάζ και για άλλες περιοχές».

Παράλληλα εξήγησε ότι «το ρεπορτάζ αυτό δόθηκε, δημοσιοποιήθηκε και στάλθηκε σε όλα τα ΜΜΕ το πρωί προχθές, και εγώ έχω στα χέρια μου το φαξ που ήρθε από τον ΟΑΣΘ σε εμάς το έγγραφο, το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Από εκεί και πέρα, αυτά τα σχόλια περί χιονιών, γιατί από εκεί ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία, γιατί εμείς βγήκαμε και είπαμε ότι όλοι οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί ενώ ο ΟΑΣΘ δεν έκανε τα δρομολόγια, βρήκαν την κατάλληλη στιγμή, μέσα σε μια προεκλογική περίοδο. Η καθημερινότητα είναι αδυσώπητη και εμείς την υποστηρίζουμε καθημερινά στον δήμο Λαγκαδά και θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

«Η τροπολογία για τις 4 κάλπες παραβιάζει το σύνταγμα»

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά την τροπολογία που αφορά την πιθανότητα να στηθούν τέσσερις κάλπες στις 26 Μαΐου, μια για ευρωεκλογές, μια για περιφερειακές, μια για δημοτικές και μια για το τοπικό ψηφοδέλτιο, ο Γ. Καραγάννης ξεκαθάρισε πως «η ΚΕΔΕ με απόφασή της, αποφάσισε να κινηθεί νομικά ασχέτως αν αυτό είναι μια χρονοβόρα διαδικασία για την ξεχωριστή κάλπη για τις κοινότητες. Με αυτόν τον τρόπο εισάγεται ουσιαστικά ένας έμμεσα τρίτος βαθμός αυτοδιοίκησης που δεν προβλέπει το σύνταγμα.

Διαδικαστικά, οι ξεχωριστές κάλπες βάζουν μια σειρά από θέματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν, πρακτικά είναι πολύ μεγάλη και χρονοβόρος η διαδικασία και βέβαια όλες αυτές οι ρυθμίσεις, το κυριότερο πρόβλημα που έχουν είναι ότι έρχονται μόνο δύο μήνες πριν από τις εκλογές. Αν όλα αυτά είχαν ρυθμιστεί πολύ πιο πριν θα λέγαμε ότι είναι εύλογο το χρονικό διάστημα και πρακτικά τα προβλήματα τα οποία έπρεπε να επιλυθούν».

Τέλος, όσον αφορά την τροπολογία για το ασυμβίβαστο, ο δήμαρχος Λαγκαδά τάχθηκε υπέρ μιας επανεξέτασης αυτής της ρύθμισης «σε στέρεα βάση. Να υπάρξει μια αξιολόγηση όλων των ασυμβιβάστων για όλες τις θεσμικές κατηγορίες, είτε λέγονται βουλευτές, ευρωβουλευτές, δήμαρχοι, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ, και παράλληλα όλα αυτά να είναι πακέτο μαζί και με την εξέταση των θητειών. Είναι μια πάγια άποψη της ΚΕΔΕ, ότι δεν πρέπει να γίνεται κάθε φορά που έχουμε μια διαδικασία εκλογική αυτή η συζήτηση».

Loading