Κατά 34% αύξηση της επισκεψιμότητας στη Philoxenia και στη Hotelia

Μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 34% το πρώτο διήμερο της λειτουργίας τους (9 & 10 Νοεμβρίου), κατέγραψαν οι εκθέσεις Philoxenia και Hotelia, οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

propoli

Στο μεγαλύτερο τουριστικό εκθεσιακό δίδυμο των Βαλκανίων και της Ν.Α. Ευρώπης στην πιο διεθνοποιημένη φετινή εκδοχή τους, παρουσιάζεται ακόμη άνοδος στην προσέλευση εμπορικών επισκεπτών κατά 41% και αύξηση των ξένων εμπορικών επισκεπτών κατά 23%.

Με 615 εκθέτες από 22 χώρες, επισκέπτες από 47 χώρες (αριθμός ρεκόρ) και 4.000 επιχειρηματικά ραντεβού με περίπου 200 ξένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες, η Philoxenia και η Hotelia καταγράφουν τον «παλμό» της εγχώριας και της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, αποτελώντας την πλατφόρμα για την πραγματοποίηση νέων συνεργασιών και εμπορικών συμφωνιών.

Παράλληλα, δίνουν την πρόγευση της τουριστικής σαιζόν του 2019 και τις νέες υπηρεσίες και προϊόντα, που προετοιμάζουν τόσο τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και όλες οι περιοχές της Ελλάδας (Περιφέρειες και Δήμοι).

Μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση επισκεπτών καταγράφεται στις θεματικές ενότητες της Hotelia «All About Cafe» (The Workshops και The CupTasting Spot) και «All About Gastronomy», ενώ εντυπωσιάζει ο Latte Art Throwdown Competition, όπου καταξιωμένοι barrista κάνουν επίδειξη δεξιοτεχνίας.

Δυναμικά χαρακτηριστικά και συνεχή αυξητικά μεγέθη παρουσιάζει η αγορά των τουριστών 55+

Οι δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών άνω των 55 ετών, η ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς, οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς αυτή την ηλικιακή ομάδα και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αποτέλεσαν το αντικείμενο της 2ης συνεδρίας και του στρογγυλού τραπεζιού, με το οποίο ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου της Philoxenia.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», υπό την συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Σήμερα οι δύο εκθέσεις θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 20:00 για εμπορικούς επισκέπτες και για το κοινό.

Loading